Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Ginekolog Ivica Žuvela u utrci za zadarskog župana

07.04.2021. 11:05


Danas je u prostorijama izbornog stožera na Bokanjcu dr. Ivica Žuvela potvrdio svoju kandidaturu za župana Zadarske županije na predstojećim lokalnim izborima. Ovaj zadarski liječnik na izbore izlazi kao nezavisan kandidat, a na konferenciji za medije je predstavio kandidata za dožupana te svoj program.
– Današnji datum predstavljanja smo izabrali simbolično, jer se upravo danas obilježava Svjetski dan zdravlja, a poučen vlastitim iskustvom i stanjem u Zadarskoj županiji odlučili smo se baš na današnji datum predstaviti našu nezavisnu listu kandidata za predstojeće izbore i to za županiju, rekao je Žuvela, bivši član HSLS-a, te nadodao kako je okupio nestranački tim entuzijasta i altruista vođenih stručnošću te su napravili program koji, kako kaže, nudi rješenja za probleme u Zadru i Zadarskoj županiji, s naglaskom na probleme u zdravstvu.
– Odlučili smo napraviti jedan kvalitetan program s naglaskom na aktualnu situaciju i na rješenja po pitanju zdravstva u našoj županiji, kazao je, među ostalim, dr. Žuvela.
Program je, rečeno je na presici, koncipiran na nekoliko bitnih stavki, a predstavio ga je kandidat za dožupana Davor Čerkuč.
– Pripremili smo nekoliko programa koji za cilj imaju veće investicije u malom i srednjem poduzetništvu. Namjera nam je potaknuti financiranje programa koji su usmjereni na mlade, na žene i na povratnike, rekao je Čerkuč te je dodao kako će među ostalim biti usmjereni i na razvoj turizma te na nove tehnologije.
Na dosadašnjim listama i u mogućim kandidatima drugih stranaka ne vide veliku konkurenciju, svjesni su kažu, kako iza njih ne stoji ni jedna velika stranka te da to može biti minus, ali uzdaju se u građane Zadra i Zadarske županije koji imaju izbor na glasačkim listićima i svojim izlaskom na izbore mogu nešto promijeniti.
Na Žuvelinoj listi naći se se i Enio Meštrović, koji je ujedno i nezavisni kandidat za gradonačelnika Zadra.
– Doktor Žuvela i ja se već dugo poznajemo, znam kako razmišlja i mislim da je u svemu ovome iskren i sto posto. Ovdje sam na njegovoj listi kao Enio Meštrović i podupirem njegovu listu, a to ne znači da kandidatura za gradonačelnika otpada, rekao je Meštrović te zaključio da će borba na lokalnim izborima biti velika.