Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Grdović: Na sudu sam radi zemlje

Autor: Suzana Bandić

06.05.2009. 22:00
Grdović: Na sudu sam radi zemlje

Foto: Suzana BANDIĆ



– Imam neki spor oko zemlje. Zbog toga sam došao na sud. Ne zanima me što ste čuli, kazao je našoj novinarki Mladen Grdović
Poznati zadarski pjevač Mladen Grdović u četvrtak je ujutro, nešto iza 9 sati priveden sucu za prekršaje zbog obiteljskog nasilja. Naime, on je večer prije, oko 20 sati, došao u rastrojenom i vidno alkoholiziranom stanju u dvorište svoje obiteljske kuće gdje je teturajući vikao: “Tko će se sa mnom tući? Sve ću vas pobiti!”.
U dvorištu je zatekao suprugu Brankicu i brata Paula, koji inače stanuje u istoj kući na katu. Svi pokušaji da ga smire su bili uzaludni pa im je u pomoć priskočio i rođak Šime koji stanuje u susjedstvu. On je, kako doznajemo, Mladena nakratko odveo iz dvorišta jer je počeo nasrtati na brata, a nakon 15-ak minuta, kad se Mladen vratio kući, dočekali su ga policajci koje je pozvao njegov brat.
Potom je priveden u prostorije Druge policijske postaje gdje je zadržan do otriježnjenja. U četvrtak ujutro, nešto iza 9 sati, policijskim je vozilom dovezen u Prekršajni sud na saslušanje, te je pušten uz prekršajnu prijavu za stavak četiri iz Zakona o nasilju u obitelji.
Grdović nije htio komentirati privođenje već je samo kratko dobacio:
– Imam neki spor oko zemlje. Zbog toga sam došao na sud. Ne zanima me što ste čuli!
Ni njegova supruga Brankica, kao ni brat Paulo, nisu bili voljni davati izjave novinarima, već su ih ispred svoje kuće u Arbanasima, dočekali s uvredama i prijetnjom policijom.
– Odlazite! Nemamo vam što reći! Zovem policiju! – dovikivala je njegova supruga Brankica novinarima, a nedugo potom policija se i pojavila, no samo su prošli ispred kuće bez zaustavljanja.
Iz zadarske policije dobili smo i službenu potvrdu o Grdovićevom privođenju zbog obiteljskog nasilja, te o njegovom zadržavanju u policijskim prostorijama do otriježnjenja.
Iako je Grdović zbog popijenog alkohola jedva održavao ravnotežu i stajao na nogama, ne zna se koliko je imao promila alkohola u krvi jer je, kako doznajemo iz policije, odbio alkotestiranje i psihijatrijsku pomoć.
Podsjetimo, još je jedan zadarski pjevač nedavno izazvao incident u alkoholiziranom stanju. Riječ je o Zoranu Jelenkoviću koji je prošle subote, neposredno nakon HDZ-ovog predizbornog skupa, iznenada iz nepoznatog pravca doteturao među stolove terase caffe bara Lovre, izgubio ravnotežu i pao na dijete para koji je ispijao jutarnju kavu. Otac djeteta, tvrde očevici, bez razmišljanja je nasrnuo na Jelenkovića i započeo ga udarati šakama po glavi sve dok ih nisu razdvojili konobari.