Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Križ, motika i pero

Autor: Katarina Belić

06.05.2009. 22:00
Križ, motika i pero

Foto: Adam VIDAS



Nezavisni kandidat za načelnika općine Bibinje Petar Šimunić koji u svojoj kandidaturi uživa punu potporu HSP-a, jučer je pozvao medije na “javno sučeljavanje” vezano uz trenutnu situaciju koja vlada u Bibinjama.
 – U Bibinjama se provodi jedna vrlo aktivna i skupa predizborna kampanja. Iako smo svi svijesni i krize i recesije koja nas je zahvatila unatoč tome aktualna vlast na svoje promocije troši stotine tisuća kuna. Smatram da je to suludo i bespotrebno i kao dokaz tome je naša kampanja na koju nije utošeno više od deset tisuća kuna. Također je okosnica našeg programa i transparentnost rada i poslovanja općinske uprave koje trenutno nema. Svaka kuna općinskog prihoda i rashoda mora biti jasna i transparentna, te treba biti jasno za što se troši, koliko se troši i kome se plaća, kazao je Šimunić.
Predstavljajući svoj program Šimunić ističe kako će se ukoliko pobjede nastaviti zalagati i za neke ranije započete projekte kao što su to ulaganje u sustav kanalizacije u sklopu projekta “Čisti Jadran” te za skup i dugotrajan projekt izmještaja želježniče pruge. Također je jedan od ciljeva zaustaviti nekontroliranu rasprodaju općinskog zemljišta te poticati akcije za zaštitu prirode i zdravijega okoliša.
– Iako se ova trenutna vlast “kiti” sa velikim turističkim pohvatima i uspjesima oni i nisu baš vidljivi niti evidentni. Također za njihove vladavine Bibinje je izgubilo neke od najvrjednijih pozicija u samom centru grada gdje su sada umjesto omladinskog doma ili doma za starije, izgrađeni privatni apartmani koji nikome od mještana Bibinja ne koriste. Naše geslo je križ,motika i pero i prije svega poštujemo i podržavamo čestit i pošten rad. Nakon deset godina vladavine aktualne vlasti, mislim da je sada došlo vrijeme za promjene i da za to postoje i više nego dobri argumenti, kazao je  Šimunić nakon čega je i predstavio Anu Šimunić kao kandidata za zamjenika načelnika. Za sam kraj, nadodao je Šimunić kako ovim putem želi pozvati aktualnog načelnika na jedno javno medijsko sučeljavanje i to bilo kada, bilo gdje i kako kaže Šimunić, o bilo čemu.