Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Montirana i zadnja trećina čeličnog luka

Autor: Ivana Burica

06.05.2009. 22:00
Montirana i zadnja trećina čeličnog luka

Foto: Adam VIDAS



Nakon manje od dva mjeseca od početka montaže s jučerašnjim je danom završena glavnina radova na montaži čelične konstrukcije mosta u Malom Ždrelcu.
– Kad ga se gleda s mora, most izgleda kao da je već završen. Danas upravo završavamo montažu zadnje trećine čeličnih lukova. No, riječ je o samo grubljim radovima te će se barem sljedeća tri tjedna raditi na zavarivanju i učvršćivanju konstrukcije te davanju antikorozivne zaštite, informirao nas je nadzorni inženjer radova na rekonstrukciji mosta Siniša Jakšić.
Inače dva središnja stupa još uvijek nisu maknuta te će do daljnjega, dok se ne učvrsti čelična konstrukcija mosta, služiti kao potpornji.
– Čelična konstrukcija premošćuje središnji raspon mosta u duljini od 66 metara, a također će se izvršiti i određeni zahvati na starom betonskom dijelu mosta. Naime, obnovit će se asfalt, nogostup i ograda. Radovi će u svakom slučaju biti završeni u roku, do 30. lipnja, a mi ćemo dati sve od sebe da to možda bude i koji dan ranije, kazao je Jakšić.
Napomenimo i da osim što bi se u promet trebao pustiti rekonstruirani most koji spaja obale Ugljana i Pašmana, od 30. lipnja će prema najavama privremeno (do 15. rujna) biti otvoren i dio plovnog puta Mali Ždrelac. Rok završetka radova na proširenju i produbljenju spomenutog kanala je 31. ožujka 2010. godine.