Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Novi red plovidbe 1. lipnja

Autor:

06.05.2009. 22:00
Novi red plovidbe 1. lipnja

Foto: Zvonko KUCELIN



Kako novi red plovidbe za brzobrodske i trajektne linije stupa na snagu 1. lipnja i traje do 30. rujna 2009. godine, bit će dovoljno vremena da se uvaže sve primjedbe


Ovih dana obavljeno je usklađivanje sezonskih redova plovidbe za zadarsko područje. Naime, Odsjek za promet i veze Županijske komore Zadar, u suradnji s brodarima koji imaju koncesije na pojedine brodske linije za zadarsko otočje, iznijeli su svoje prijedloge reda plovidbe i dostavili ih općinama, Gradu i mjesnim odborima da se o njima očituju.
Kako je napomenuo Dario Jurin, predsjednik HGK ŽK-Zadar, radi se o uobičajnim godišnjim dogovorima o usklađivanju redova plovidbe i nezaobilaznom dogovoru s općinama, Gradom i osobito mjesnim odborima na otocima.
I ove je godine, iako dosta manje, pristiglo primjedbi na prijedlog sezonskog reda plovidbe. Nakon što su svi nazočni predsjednici otočnih mjesnih odbora obrazložili svoja očitovanja na dobiveni prijedlog reda plovidbe, prišlo se rješavanju svake dobivene primjedbe. Usklađivanje je proteklo u vrlo smirenoj i tolerantnoj atmosferi i velik dio primjedaba je prihvaćen. Ipak, nezadovoljnih će i dalje biti zbog poprilično loše trajektne povezanosti, a uzrok je uglavnom poprilično vremešna trajektna flota koja plovi prema našim otocima, ovim udaljenijima.
Kako novi red plovidbe za brzobrodske i trajektne linije stupa na snagu 1. lipnja 2009. god. i traje do 30. rujna 2009. godine, bit će dovoljno vremena da se uvaže sve primjedbe.
Red je plovidbe, dakako, usko popvezan i s autobusnim prijevozom koji se odvija od brodskih pristana prema otočnim mjestima. Kako je bilo i nekih naznaka o problemima usklađenosti odlaska i dolaska autobusa i ovaj će se problem pokušati rješiti s prijevoznikom.