Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

“Porin” porinut s biogradske rive

Autor: Irena Jurjević

06.05.2009. 22:00
“Porin” porinut s biogradske rive

Foto: Zvonko KUCELIN



Porinućem “Porina” u more, brodića koji je danas zaplovio ispred biogradske rive, koktelima dobrodošlice, te konferencijom za novinare započela su mnogobrojna događanja u sklopu dodjele nagrade Porin koja će se ove subote održati u Biogradu na moru. “In memoriam” Draženu Vrdoljaku, disko regata i “jet ski” utrke samo su dio bogatog programa koji čeka Biograđane i njihove goste, a koji je i najavljen u sklopu press konferencije u biogradskoj vijećnici. Direktor Porina Hrvoje Markulj, kojem je ujedno pripala i čast da bude kum porinulom “Porinu”, kazao je kako u subotu sve prisutne očekuje odličan program, počevši od koncerta posvećenog Dinu Dvorniku, pa do koncerta klapa Intrade i Kampanel, zatim Postolara Tripera, Nene Belana koji će se danas navečer održati na biogradskoj rivi.
Predsjednik Instituta Hrvatske glazbene industrije Siniša Škarica posebno je naglasio “In memoriam” Draženu Vrdoljaku koji se danas održava u Carpymoru u 13 sati, a na čijem predstavljanju će biti prisutni Zlatko Gall i Darko Glavan. Glazbenu posvetu Draženu Vrdoljaku kroz odabir njemu najdražih soul standarda obilježiti će pak svojim nastupom grupa MI.
Organizatori su najavili i to kako će se i na samoj dodjeli Porina odati počast Dinu Dvorniku, koji ove godine predvodi listu nominiranih. Najavljen je i dinamičan prijenos koji će se pamtiti, a Ivo Eškinja iz Turističke zajednice Biograda na moru pohvalio se usput i s izvrsnim rezultatima u turističkom prometu u prva četiri mjeseca ove godine koji su, kaže, za 50 posto bolji nego oni od lani.
Nakon konferencije sudionici su se iz vijećnice preselili na gradsku rivu gdje je uz otvaranje šampanjca porinut “Porin”. Uslijedile su potom i vratolomije Roka Florijančića, svjetskog prvaka u “pro free style jet-skiju”, a u popodnevnim satima zainteresirani pripadnici medija imali su priliku isprobavanja leta padobranom. Nije nedostajalo niti atraktivno pripremljenih koktela, ali i atraktivnih hostesa koje su plijenile poglede duž cijele rive.
Današnji drugi dan događanja oko “Porina” u Biogradu započeti će se već spomenutim “In memoriam” Draženu Vrdoljaku, nakon čega u 14.30 sati slijedi disko regata diskografskih kuća i nominiranih. Također, od 14 do 17 sati na rivi će biti održana i zanimljiva kombinacija srdela i disko zabave. U 22 sata održati će se dodjela pehara sudionicima regate i “jet ski” utrke, nakon čega na rivi uz vatromet slijedi koncert klape Intrade, klape Kampanel, Postolara Trippera i Nene Belana.


 PROGRAM


Petak
13:00 IN MEMORIAM DRAŽENU VRDOLJAKU – „CARPYMORE” (Dalmatinski pub)
Sudjeluju: Darko Glavan i Zlatko Gall, a glazbenu posvetu Draženu Vrdoljaku kroz odabir njemu najdražih soul standarda obilježiti će svojim nastupom grupa MI
14:00 – 16:00 DISKOGRAFSKA REGATA + JET SKI UTRKE
Svaka diskografska kuća dobit će brod i skipera te uz svoje nominirane izvođače stvara tim za regatu, a ako nekom više odgovara jet ski – neka bira
22:00 KONCERT NOMINIRANIH – RIVA
Nastupaju: NENO BELAN, TOMISLAV BRALIĆ & KLAPA INTRADE, KLAPA KAMPANEL, POSTOLAR TRIPPER
Subota
od 08:00 – 12:00 TURNIR U TENISU
SPORTSKA DVORANA – BIOGRAD NA MORU – PORIN 2009
Sudjeluju: Singrlice, Majke, Massimo & Neno Belan, Elemental, Vatra, Tony Cetinski, Josipa Lisac i Klapa Kampanel
Voditelji: Daniela Trbović i Tarik Filipović
Izravni prijenos: HRT 1 / 20:10 sati