Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Porin puni biogradske hotele

Autor: Jelica Farkaš

06.05.2009. 22:00
Porin puni biogradske hotele

Foto: Jelica FARKAŠ



Očekuje se da će u dane održavanja Porina u gradu boraviti preko 1.000 gostiju, jer su i neki manji objekti te agencije ugovorile prigodne aranžmane u tom razdoblju. Posebnom odlukom bit će produženo radno vrijeme kafića, restorana, trgovina i suvenirnica, kazala je Prtenjača
Sva tri hotela biogradske Ilirije otvorena su i ovog vikenda u njima se očekuje preko 750 gostiju.
Naime, kako nam je kazala Marijana Prtenjača, voditeljica prodaje, jedan od hotela ove hotelske kuće otvoren je tijekom čitave godine, dok se drugi otvaraju po potrebi. Poznato je, naime, da se u izvansezonskom razdoblju veći dio poslovanja odvija kroz takozvani kongresni turizam te druge skupne aranžmane.
– Ove godine već za prvosvibanjski vikend imali smo otvorena dva hotela, a evo ovih dana otvoren je i treći te počinjemo sa sva tri otvorena objekta. Tako ćemo uz skupinu od 100-tinjak motorista iz Njemačke te određen broj Francuza i drugih individualnih gostiju, koji već borave u našim objektima, ugostiti i sudionike glazbene manifestacije Porin, kazala je Prtenjača, istaknuvši da su već u punom pogonu hoteli Ilirija, Adriatic i Kornati, a ovih će dana raditi s gotovo punim kapacitetima.
Naime, broj sudionika koji je prijavljen iznosi preko 550, a neki od njih već su pristigli. Među prvima to je tehničko osoblje koje je već odradilo dio posla na uređenju prostora u školskoj sportskoj dvorani, ali i otvorenom javnom prostoru, gdje će se odvijati pojedine priredbe. Za tu priliku pušten je u rad i bazen u hotelu Adriatic te otvoren Levander bar ispod terase. Jedna od zanimljivosti je i to što je hotelska kuća otvorila i Facebook stranicu, vezanu uz Porin, a koja do sada ima preko 300 fanova, uglavnom iz svijeta glazbe, politike, medija te običnih ljudi koji pokazuju zanimanje za sve što se događa oko ove manifestacije, otkriva Prtenjača, dodajući da se mogu naći slike Dina Dvornika, tonski zapisi, videorazglednice grada Biograda s kulturnom i spomeničkom baštinom, dakako, i ponudom hotelske kuće Ilirije.
– Očekuje se da će u dane održavanja Porina u gradu boraviti preko 1.000 gostiju, jer su i neki manji objekti te agencije ugovorili prigodne aranžmane u tom razdoblju. Posebnom odlukom bit će produženo radno vrijeme kafića, restorana, trgovina i suvenirnica, kazala je Prtenjača.