Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Taksi od aerodroma do Vrsi – 800 kuna!

Autor: Elza Radulić-Toman

06.05.2009. 22:00
Taksi od aerodroma do Vrsi – 800 kuna!

Foto: Sebastian GOVORČIN



I taj ucijenjeni gost koji se zove Gerhard Brinker i iz francuske je pokrajine Bretagne, opisao je svoj doživljaj na “ulazu” u Hrvatsku i obavijestio je o njemu Turističku zajednicu grada Zadra, a ovi Udruženje taksista i upravu Zračne luke Zadar


Koliko god se trudili da turisti sa sobom ponesu što ljepšu sliku o Zadru pa da se opet vrate, pojedincima to ništa ne znači. Takvi pojedinci sramote grad i struku, oni su crna rupa našega turizma. Tako je, nažalost, zabilježen i jedan slučaj proteklih dana, kada je k nama na odmor stigla jedna francuska obitelj, muž i žena s dvoje djece. Doletjeli su na zadarski aerodrom i željeli da ih taksi preveze do Vrsi Mula, gdje su imali rezerviran smještaj.
Ponudio im se jedan taksist i napomenuo da je do Vrsi oko 35 kilometara, a cijenu im je kazao tek kad su stigli u Vrsi. Tražio je 800 kuna! Čovjek nije mogao povjerovati da je taksi toliko skup, više od 100 eura. U Parizu, primjerice, taksi od centra grada do aerodroma Charles de Gaulle vožnje od sat vremena stoji 50 eura. Naš gost je k tome imao samo 500 kuna, ali nije imao što nego se pomiriti s tim. Rekao je da bi u tom slučaju trebao do banke da podigne još kuna. Taksist ustrajan u svojoj cijeni odvezao ga je do prvoga bankomata, ali taj nije radio, a onda u Nin do drugoga. No, u međuvremenu iz auta nije puštao obitelj, kazavši da će oni ostati unutra kao zalog da će mu se platiti! Ne samo da je to bila ucjena, nego i svojevrsna otmica! Gost se nakon toga idućih dana bojao uzeti taksi, već je iznajmljivao automobil za svoje potrebe obilaska po zadarskoj okolici.
I taj ucijenjeni gost koji se zove Gerhard Brinker i iz francuske je pokrajine Bretagne, opisao je svoj doživljaj na “ulazu” u Hrvatsku i obavijetio je o njemu Turističku zajednicu grada Zadra, a ovi Udruženje taksista i upravu Zračne luke Zadar.
Turistička zajednica je odmah reagirala, gostu je pisala ispričavajući se za taj neugodni događaj, ali ga je i zamolila da im pošalje više detalja o spornome taksistu.
Naime, svi zadarski taksisti, a ima ih tridesetak, informirani su o ovome, ali ne mogu utvrditi o kojem se taksistu radi. Naime, gost je u pismu napisao da je riječ o bijelom wolkswagenu, oblijepljenom brojnim naljepnicama, a službeni taksisti ne znaju za baš takvo vozilo.
– To je jako ružno i neka mu se oduzme licencija, kazao nam je taksist Denis Mikulić, ogorčen što ima i takvih koji su radi zarade u stanju činiti svašta. Ovaj taksist napominje da u Zadru ima i divljih taksista, tako da su dosad više puta intervenirali policija i inspektori.
– Kad dođu avioni, mi službeni taksisti odemo s gostima, a onda se ubacuju divljaci koji u rezervi čuvaju ploču s natpisom taksi i nude se gostima te ih voze po tko zna kakvim cijenama, priča nam taksist Denis Mikulić, koji dodaje da divljih taksista ima najviše noću i na najprometnijim lokacijama. Inače, posla ima malo pa i to im nerijetko otimaju oni koji za to nemaju dopuštenje.