Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Traže se statisti!

Autor:

06.05.2009. 22:00
Traže se statisti!


Za novi dugometražni igrani film, radnog naslova “Raj na zemlji”, čije snimanje prema scenariju Ognjena Sviličića priprema Maxima film d.o.o. iz Zagreba, u Zadru će se 14. svibnja održati izbor statista koji će biti potrebni za nekoliko scena iz filma. S obzirom da je cijeli termin snimanja prema sadašnjem operativnom planu predviđen od 19. svibnja do 7. lipnja, na lokacijama u Starigradu – Paklenica, Parku prirode Velebit i u gradu Pagu, potreban je veći broj statista od 18 do 60 godina, podjednako žena i muškaraca i to za jedan dan snimanja koji će se održati u gradu Pagu u srijedu, 27. svibnja.
Kako doznajemo u razgovoru sa Snježanom Vukmirović, koordinatircom produkcije, izbor statista će se održati u četvrtak, 14. svibnja u 12 sati, na parkingu ispred hotela Kolovare u Zadru, a na dan snimanja prijevoz od Zadra do Paga osigurava Maxima film.
– S obzirom da su nam statisti potrebni za snimanje turističke scene, potrebni su nam puni kafići i prepuna riva, onako kako to zapravo izgleda u vrijeme turističke sezone. Zbog toga smo naveli tako veliki raspon u godinama jer nam je potrebno i starijih i mlađih ljudi, kako žena tako i muškaraca, kazala je Vukmirović, naglasivši kako poziva sve zainteresirane, a casting će se, kako pojašnjava, održati u Zadru samo iz razloga jer će se snimanje upriličiti u Pagu, kojemu je Zadar jedini veći grad, no zapravo je potpuno svejedno odakle će statisti biti.
Podsjetimo također kako je sredstva za film odobrilo Ministarstvo kulture RH u programu za 2008. godinu, te će biti realiziran u koprodukciji s Hrvatskom radiotelevizijom 2009. godine. Naime, kako doznajemo, priča filma opisuje složenost bračne zajednice, te se kroz krizu u braku glavnih likova pokušava doći do odgovora kako sačuvati brak. Glumačka ekipa koja se pojavljuje u filmu sastavljena je od domaćih glumaca poput Leona Lučeva, Alena Šalinovića, Ilije Zovka, Vicka Bilandžića, Marije Škaričić i drugih te stranih glumaca među kojima će u Sviličićevom filmu zaigrati i Sylvia Kristel, sex simbol osamdesetih godina prošla stoljeća, a koja je u najpoznatijem erotskom serijalu svih vremena utjelovila nezaboravnu Emmanuelle.
Danas 56-godišnja Sylvia glumit će njemačku turisticu, a uz nju će se u filmu pojaviti još inozemnih glumaca i to, iz Engleske, Amerike, Njemačke i Francuske.