Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Gibonni i Zadar vole se javno

Autor: Boris Kupčak

06.05.2010. 22:00
Gibonni i Zadar vole se javno

Foto: Zvonko KUCELIN



– Hvala Vam svi dobri ljudi što ste došli. Nadam se da ste dobro marendali, jer ovo neće brzo završit. Želimo večeras napravit pravu stvar koju ćete zauvik pamtit. Imam 77 kila, mislim barem tri izgubit, kad vidite da su mi gaće spale, onda je gotovo – poručio je popularni hrvatski kantautor Zlatan Stipišić Gibonni na koncertu što ga je održao pred brojnim Zadranima u dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku.
Zadrani su uživali u dobroj glazbi, a sjajna atmosfera na koncertu nosila je i neumornog Gibonnija, koji se više puta rukovao sa zadarskom publikom. Povezanost splitskog kantautora sa zadarskom publikom potvrđena je i ovoga puta, a kako nam je rekao u razgovoru koji smo vodili u srijedu, veliki dio publike su mu prijatelji i poznanici te nije ni čudno da se osjetila posebna prisnost.
Koncert je održan u sklopu turneje kojom Gibo promovira posljednji album “Toleranca” te su odsvirane najpopularnije pjesme s albuma poput najavnog singla “Žeđam” i pjesama “Zamoli me”, “Vrata moje sestre” i “Toleranca”, a tijekom koncerta odsvirani su i stari hitovi “Divlji cvit”, “Posoljeni zrak i razlivena tinta”, “Mirakul” i “Zlatne godine”.
Kako je već prije najavljeno, gosti koncerta bili su Maya Azucena i Damir Urban. Damir Urban s Gibonnijem je otpjevao nekoliko dueta, a Maya koja je tek stigla iz New Yorka s Gibonnijem je pjevala usprkos dugom putu i vremenskoj razlici. Od poznatijih uzvanika u dvorani se pojavila atletičarka Blanka Vlašić.