Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Kup pripada svima koji nose Hajduk u srcu

Autor: Toni Bilić

06.05.2010. 22:00
Kup pripada svima koji nose Hajduk u srcu


Ovo je naš kup, nije ni Ibričićev ni Poklepovićev ni predsjednika Svaguše – kaže Poklepović
Dan poslije osvajanja Kupa Hrvatske trener Hajduka Stanko Poklepović nije krio svoje zadovoljstvo, što je i razumljivo jer on je ipak “trener umirovljenik”. Poklepovića su čelnici kluba pozvali da pokuša spasiti sezonu i “bijele” poslije iznenadnog odlaska talijanskog stručnjaka Edoarda Reje.
– Vidim da jedan novinar nosi majicu na kojoj piše “Kup je naš”. Uistinu, ovo je naš kup, nije ni Ibričićev ni Poklepovićev ni predsjednika Svaguše. Naš je jer podjednako tako pripada svima onima koji Hajduka nose u srcu. Osvajanjem Kupa ostvarili smo cilj kojeg su čelnici kluba postavili uoči početka sezone. Ponosan sam što sam trener momčadi koja je osvojila Kup, ali bih želio posebno naglasiti dvojicu najiskusnijih igrača, Skoku i Andrića koji su ugradili veliki doprinos u osvajanje ovog trofeja. Čestitke svima koji su ugradili dio sebe u osvajanje Rabuzinovog sunca. Isto tako želim se zahvaliti Torcidi koja je bila stalno uz nas, ali također im želim poručiti da iz svojih redova treba očistiti one koji ruše njihov imidž. Želio bih da postanu najbolja navijačka skupina u Europi – kaže Stanko Poklepović.
Koliko je osvojeni Kup znači korak bliže ostanku na klupi i iduće sezone?
– Kao trener Hajduka osvojio sam prvi trofej, prvo prvenstvo u slobodnoj Hrvatskoj u sezoni 1992./93. Predsjednik HNS-a Vlatko Marković već mi je jednom objesio medalju oko vrata kada sam s Osijekom osvojio Kup Hrvatske. U ovim godinama doživljavam jednu ekstazu nogometnu. Živ sam, zdrav, fizički i mentalno sam spreman biti trener Hajduka, ali o tome će odluku donijeti čelnici kluba.
Senijad Ibričić će na ljeto najvjerojatnije napustiti klub?
– Ibričić je klasni igrač i njegov eventualni odlazak sigurno bi bio hendikep za Hajduk. Međutim, ako se to i dogodi mi imamo druge vrijednosti koje treba staviti u funkciju igre, odnosno cijele momčadi.
Kadetski reprezentativac Marko Livaja na korak je do odlaska u Inter?
– Ne znam kakvu će odluku donijeti Livaja, odnosno ljudi koji brinu o njegovoj karijeri. Savjetovao bih mu da ostane u Hajduku i da ovdje napravi karijeru. Uvijek ima vremena otići u neki od inozemnih klubova. U cijeloj priči radi se o nekakvom beznačajan profitu, što u konačnici može samo naškoditi mladom igraču.
Predsjednik kluba Joško Svaguša najavio je osvajanje titule u godini velikog jubileja, stotoga rođendana?
– Želja je svih da Hajduk za stoti rođendan osvoji titulu prvaka. Godina ima 365 dana što je dugo razdoblje i treba vidjeti što će se sve događati. Čelnike kluba čeka težak posao, treba posložiti sve kako bi Hajduk osvojio titulu prvaka u godini velikog slavlja.


Špacina isprika


Na konferenciji za novinare poslije susreta u Šibeniku Poklepovića je razbjesnila ocjena jednog kolege kako je Hajduk opet igrao bunker. Stoga se Špaco javni ispričao.
– Ispričavam se novinarima koji su bili u blizini kada sam pobjegao jer me jedna osoba neprimjerenim pitanjem izbacila iz takta. Stoga vas molim da uvažite moju ispriku.