Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Mala kuća još nije u potpunosti završena

Autor: Katina Vrsaljko

06.05.2010. 22:00
Mala kuća još nije u potpunosti završena


Saniranje i farbanje zidova financirao je Grad Zadar, a na kući se postavljaju i prozori koje je za Malu kuću donirao Lions club Zadar
Nakon što je dva mjeseca bilo zatvoreno, u sklonište za žrtve nasilja Mala kuća, uselile su dvije nove obitelji. Sklonište, kojim koordinira zadarska Udruga za pomoć ženi i djetetu Duga, bila je zatvorena zbog renoviranja koje je bilo nužno zato što su promočili zidovi na kući.
Kako priča Gordana Markulin-Ježina, ravnateljica skloništa, korisnice Male kuće su u međuvremenu smještene po ostalim skloništima u Hrvatskoj, a neke od njih su krenule i u novi život.
One korisnice koje su premještene iz Male kuće u druga skloništa neće se vraćati u Malu kuću jer su se već tamo implementirale, ali mjesta za nove korisnike po hrvatskim skloništima je bilo sve manje.
– Mala kuća još nije u potpunosti završena. Padalo je puno kiše pa su radovi malo usporili. Htjeli smo čekati da prvo sve bude završeno kako naše korisnice ne bi dolazile u kontakt s radnicima. Ipak, iz drugih skloništa smo svaki tjedan imali po jedan upit za smještaj. Tako smo smjestili te dvije obitelji, no isto na način da ne dolaze u kontakt s radnicima, rekla je Markulin-Ježina.
Saniranje i farbanje zidova financirao je Grad Zadar, a na kući se postavljaju i prozori koje je za Malu kuću donirao Lions club Zadar.