Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Mislim da nemam velike šanse za pobjedu

Autor: Krešimir Bukvić

06.05.2010. 22:00
Mislim da nemam velike šanse za pobjedu

Foto: Marko ZIRDUM



Umorio sam se, do sada sam uživao u showu, no sada puno manje. Svi smo pod stresom, odnosi u kući nisu više kakvi su bili, svatko se uvuče u svoj kantun i sam za sebe razmišlja o nastupu. Zadovoljan sam i s ovim što sam do sada postigao, ističe Duje
Nakon što je svojom opuštenošću, nastupom i dakako glasovnim mogućnostima osvojio simpatije velikog broja poklonika popularnog RTL-ovog showa “Hrvatska traži zvijezdu”, plasiravši se do sada u pet najboljih sudionika, Petrčanac Duje Stanišić polako gubi entuzijazam. Umorio se kaže, i od nastupa, a i od druženja s glazbenim kolegama. Kako se show približava kraju, tenzije među preostalim finalistima su sve veće, napetost raste iz sata u sat pa Duje zaključuje da ne bi bilo ni najmanje loše pozdraviti se s ekipom.
– Zadovoljan sam i s ovim što sam do sada postigao. Meni je ovo odlično, a vjerujem da to tako vide i ljudi izvana, moju opuštenost, taj moj nonšalantni pristup svemu. Ne osjećam se kao i većina ostalih da je pitanje biti ili ne biti i peto mjesto bi bilo sasvim dovoljno. Mislim da nemam velike šanse za pobjedu, ne zbog toga što nisam popularan, već što sam se osobno umorio i nije mi prioritet pobijediti iako sam svjestan da bi mi pobjeda koristila u glazbenoj karijeri. Do sada sam uistinu uživao u showu, a sada puno manje jer mi je dosta stresno. Ni odnosi u kući više nisu kakvi su bili, nema više “bravo, dobro si to otpiva”. Sada se svatko od nas uvuče u svoj kantun, svako za sebe razmišlja o nastupu. Svi su pod stresom kao da je show sve što imaju u životu. Nema sigurnosti ni očekivanja. Eto, prošli smo petak bili gotovo sigurni da će Jurica ispasti, a Petar ostati, no dogodilo se obrnuto. Drago mi je zbog toga, navijao sam za kauboja. Kad je Jurica ostao, Kim je bila najviše tužna jer je bila privrženija Petru. A njemu je to jako teško palo, no nije mi žao, nije mi bio baš drag. Rekao mi je da je cijeli dan imao neki loš predosjećaj. Ja sam mu govorio da neće ispasti, da će sigurno ostati među troje posljednjih, no na kraju ga njegov predosjećaj nije prevario. Tko će biti sljedeći tko zna, no u jedno sam siguran, sada gore pjevam nego prije. Ne mogu kontrolirati glas, nedostaju mi probe s mojom klapom. To mi je davalo kondiciju koja mi sada nedostaje. Ne mogu uhvatiti zraka, previše se izležavam i ne radim ništa, priča Duje.
Kako bih malo razbio svakodnevnu rutinu Duje se “hvata” više od svih ostalih štednjaka.
– Kuhamo skoro svaki dan. Za štednjakom smo uglavnom Jura i ja. Cure su u “banani”, ne kuhaju ništa, da nije nas dvojice… (smijeh). Jučer smo frigali lignje uz koje smo imali i tartar umak što sam ga ja napravio, bilo je odlično, hvali se Duje.
A u lignjama je uživala i njegova bivša intimna prijateljica Maja koju to što nakon kratke romanse od prije nekoliko tjedana i zbog koje ne pričaju više nije spriječilo da uživa u večeri.
– Moja romansa s Majom je gotova, sada ni ne pričamo. Bilo je odlično nekoliko dana, romantično, no sada je gotovo, naglašava Duje.
Za kraj nam otkriva da će večeras izvesti dvije pjesme, jednu domaću i jednu stranu. Naslove nam nije smio otkriti, no kaže da je jednu pjesmu odlučio posvetiti dragoj osobi, a drugu je odabrao iz repertoara svog glazbenog idola. Pa neka mu je sa srećom !