Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Pod Nehaj hladne glave i s velikim srcem

Autor: Andrija Prović

06.05.2010. 22:00
Pod Nehaj hladne glave i s velikim srcem

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Presudit će igra u obrani. Odradimo li u tom segmentu dobro, imamo se pravo nadati pozitivnom rezultatu – rekao je trener Roko Paleka
Najzanimljiviju utakmicu 24. kola odigrat će rukometaši Zadar Slada i Senja. Radi se o važnom dvoboju za Palekinu momčad koju bi dva nova boda zadržala na čelu ljestvice, odnosno uvelike im olakšala put prema Premijer ligi. Naime, sljedeći tjedan u Mocire stiže goropadna Arena, a “plavima” bi do tada itekako vrijedila pobjeda ili (barem) podjela bodova. U protivnom, poraz Zadra pod Nehajem značio bi da protiv Puljana moraju ganjati i minus od tri gola. Iz spomenutih razloga, ali i zbog elana uoči ključne utakmice, Slad ima imperativ. Ne istrči li lider prvenstva večeras (19 sati) sa stavom “ionako moramo dobiti Arenu”, onda može doći nadomak ovogodišnjeg sna. Jer, i u ovom slučaju u igri je više od samih bodova. Gosti igraju za ulazak u viši rang.
Zadrani nisu briljirali u gostujućim susretima proljetnog dijela, no s druge strane, slavili su u dva posljednja pokušaja te zasigurno imaju kvalitetu potrebnu za savladati “Uskoke”.
– Presudit će igra u obrani. Odradimo li u tom segmentu dobro, imamo se pravo nadati pozitivnom rezultatu. A da bi to ostvarili, najvažnije je da u utakmicu uđemo hladne glave i s velikim srcem. Sigurno je da nas očekuje težak posao. Senj dobro kombinira 3-2-1 i 6-0 zonu, a u napadu ih predvodi Laskač na poziciji razigravača. Neugodni su, posebno na domaćem terenu, ali vjerujem u svoje igrače kojima ne nedostaje motivacije – ističe trener Zadra Roko Paleka.
Senjanima pobjeda i ne znači mnogo osim prestiža i možda pokušaja da na ljestvici prestignu vječite rivale Crikvenicu, međutim, pouzdano je da neće razviti bijelu zastavicu. Ako ništa, zbog vjerne publike koja živi s rukometom i za rukomet. Dakle, društvo iz Mocira očekuje paklena atmosfera u kojoj moraju dokazati da su dorasli izazovu.
– Senj je ove sezone izgubio samo jednu domaću utakmicu, onu protiv Gorice u dalekom osmom kolu. To dovoljno govori koliko su opasni. Nadalje, derbi kola privući će velik broj njihovih navijača. Zato ne smijemo podleći atmosferi, već s maksimalno koncentriranim pristupom anulirati sve što se događa izvan terena – smatra Paleka.
Za Zadrane bi i bod bio “kao kuća”.
– Bili bi zadovoljni i s takvim ishodom, no nemoguće je igrati na bod. Idemo na pobjedu, znanja i htijenja imamo te se nadam da ćemo i nakon 24. kola zadržati vodeću poziciju – zaključio je strateg Zadar Slada.


Prva HRL


Raspored 24. kola: Senj Wallenborn – Zadar Slad (petak, 19), Đakovo – Gorica, Arena Jadrograd – Prelog, Slatina – Umag, Trilj PV – Županja, Ivančica Ivanec – Kaštela Adriachem, Crikvenica – Solin.