Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Tri pobjede protiv Zagreba ništa ne znače

Autor: Matej Lordanić

06.05.2010. 22:00
Tri pobjede protiv Zagreba ništa ne znače

Foto: Zvonko KUCELIN



Prije svih, moramo obratiti posebnu pozornost na Luku Žorića koji je u posljednje vrijeme u odličnoj formi, Krunoslava Simona i Damira Mulaomerovića – kaže Stipčević
Nakon pobjede nad Cedevitom, košarkaši Zadra su na domaćem parketu ugostili Vrijednosnice OS Darda. Igrači Danijela Jusupa su u utakmicu ušli pomalo labavo, vjerojatno očekujući da će se gosti sami predati. Posljedica toga je vodstvo Darde 12:3 u prvoj četvrtini, međutim, kada su Marko Car i Rok Stipčević poput lokomotive povukli ostatak momčadi, vodstvo Darde je okopnilo. Ostatak utakmice bio je samo odrađivanje posla, odnosno uvertira za nedjelju i važnu utakmicu protiv Zagreba.
– Očekivao sam tešku utakmicu, znao sam da Darda neće biti lagan protivnik. Od svih momčadi iz prvoga dijela domaće lige, Darda je sigurno najiskusnija. Prvu petorku im čine igrači koji su igrali u inozemstvu i u Hrvatskoj. Svi odreda imaju višegodišnje iskustvo u Prvoj ligi. U početku smo malo požurili s nekim šutovima zbog čega se u momčad uvukla nervoza. No, na kraju je kvaliteta presudila. Mirno smo priveli utakmicu kraju i upisali nova dva boda – kratko je utakmicu komentirao Rok Stipčević, strijelac 17 poena, od čega četiri trice.
U nedjelju je na rasporedu 12. kolo koje Zadru donosi gostovanje u Trnskom protiv Zagreba. Eventualnom pobjedom u ovoj utakmici Zadar bi riješio sve dileme oko prvoga mjesta pred doigravanje. U tom bi slučaju zadarski košarkaši mogli u Toranj u goste Ciboni ići potpuno rasterećeni.
– Utakmica protiv Zagreba je izuzetno važna za nas. Zagreb igra kod kuće i stoga vjerujem da će biti maksimalno motivirani. Nedvojbeno posjeduju kvalitetu, od toga se ne može pobjeći. Svaki njihov igrač iz prve petorke je u stanju postići 20 ili 30 poena. Imamo nekoliko dana za odmor i pripremu za taj susret. Igramo dobro i znamo svoje kvalitete.
Stipčević je potom i analizirao momčad iz Trnskog.
– Ne zamaramo se time osigurava li nam ova utakmica prvo mjesto pred doigravanje ili ne. Idemo u Trnsko pripremajući se kao za običnu utakmicu, ne gledajući što nam ona može donijeti. Prije svih, moramo obratiti posebnu pozornost na Luku Žorića koji je u posljednje vrijeme u odličnoj formi, Krunoslava Simona i Damira Mulaomerovića koji je u stanju riješiti svaku utakmicu. Osim njih, opasni mogu biti Prkačin i Štimac.
Zadrani se u Trnskom očito dobro osjećaju budući da su jedino tamo i u Domžalama protiv Heliosa upisali gostujuće pobjede u regionalnoj NLB ligi. Ove su sezone Zadrani protiv Zagreba upisali tri pobjede iz tri međusobna susreta, od čega jednu vrlo uvjerljivu. Prije mjesec dana u Krešinoj je dvorani bilo čak 103:74 za Zadar.
– Imamo tri pobjede protiv Zagreba ove sezone, međutim, ja to ne bih naglašavao. Te tri pobjede mogu nešto značiti, ali i ne moraju. Za nas je 0-0, iako nam je nedjeljna utakmica, poput one protiv Darde, od izuzetne važnosti.