Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Cvijeće sadili volonteri od 8 do 64 godine

06.05.2011. 22:00
Cvijeće sadili volonteri od 8 do 64 godine


Volontere nije bilo teško okupiti jer nam je zajednički cilj bio da naše mjesto bude ljepše i urednije. Također, svaki je sudionik akcije htio je dati svoj doprinos za ljepše Preko te na taj način pokazati ljubav prema svom mjestu – Tihana Lončar


Rano ujutro u četvrtak krenula je velika proljetna akcija uređenja zelenih  površina na šetnici u Preku.  Akciju su proveli radnici komunalne tvrtke “Obala i parkovi” na čelu s direktorom Goranom Šarinom, a veliki doprinos dala je grupa mještana,  volontera okupljenih od strane POU Dom na žalu.
Tijekom akcije sađenja cvijeća posebna pažnja posvećena  je sadnji u žardinjerama prvog  dijela šetnice gdje se od raznih  vrsta cvijeća napravilo mozaik  u obliku cvjetnih valova. Komunalna tvrtka za tu je prigodu  osiguralo 1.800 sadnica koje  su vrijedne ruke volontera i  djelatnika posadile.
– Volontere nije bilo teško  okupiti jer nam je zajednički  cilj bio da naše mjesto bude  ljepše i urednije. Također, svaki je sudionik akcije htio je dati  svoj doprinos  za ljepše Preko  te na taj način pokazati ljubav  prema svom mjestu. Volontera u dobi od 8 do 64 godine  toga su dana svojim  rukama pokazali svoju ljubav prema Preku, kazala je Tihana  Lončar iz POU Dom na žalu.
Sudionici akcije uređenja  Preka su Tihana Lončar, Ivana Novosel, Jelena Đuriš, Irena Agil, Tatjana Lončar,  Božica Sikirić, Branko Kuštera, Terezija Klarin, Marta  Lončar i Laura Lončar. 
– Akcija uređenja zelenih  površina i naselja je naš stalni  zadatak – rekao je Goran  Šarin, direktor komunalnog  poduzeća Obala i parkovi.