Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Kad ograde posvade…

06.05.2011. 22:00
Kad ograde posvade…


Htio sam kupiti taj dio zemljišta, međutim ako ne mogu, maknut ću ogradu. Ne svojatam ono što nije moje, ali me muči što ja ogradu moram maknuti, a donačelnik ne mora, iako je on u istom prekršaju kao i ja, tvrdi Ivan Rončević


Ivan Rončević  iz Rovanjske prije nekoliko dana požalio se na tretman  Općine Jasenice i zakon koji,  kako kaže, nije jednak za sve.
Naime, kako nam je rekao,  svoju parcelu proširili su devedestih godina, kao i obitelj  njegova susjeda Dane  Rončevića, donačelnika  Općine Jasenice, međutim nedavno mu je stiglo rješenje u  kojemu od njega traže da ukloni postavljenu ogradu, dok je  sa susjednom parcelom navodno sve u redu. I dok donačelnik Rončević tvrdi da je s  njegovom parcelom sve u redu, Ivan Rončević kaže da se  jednostavnim premjeravanjem  može utvrditi istina te mu smeta to što je tražio da kupi  zemljište koje koristi već godinama, ali mu nije dopušteno.
– Tražim da zakon bude jednak za sve, ako ja moram  ukloniti ono što sam proširio,  neka to uradi i donačelnik  Rončević. Nakon što sam dobio rješenje da moram ukloniti  svoju ogradu, prijavio sam ga  za uzurpaciju zemljišta, no iz  komunalnog redarstva Općine  Jasenice stigao mi je odgovor  da su redari izašli na teren te  da proširenja nije bilo u zadnje  vrijeme. Nije istina to što oni  tvrde, jer dokaz koji posjedujem je skica premjeravanja  iz Uprave za katastarske i geodetske poslove Grada Obrovca iz 1988. godine na kojoj je  vidljivo tadašnje stanje te se  običnim premjeravanjem  može utvrditi da je i njegovo  zemljište prošireno, tvrdi Ivan  Rončević.
Zemljište je njegova obitelj  kupila krajem osamdesetih godina, a nakon Domovinskog  rata zagradili su nešto veći dio,  koji su željeli i otkupiti.
– Uklonit ću ono što smo  ogradili bez odobrenja nadležnog tijela Općine Jasenice.  Htio sam kupiti taj dio zemljišta, međutim, ako ne mogu  maknut ću ogradu. Ne svojatam ono što nije moje, ali me  muči što ja ogradu moram  maknuti, a donačelnik ne mora, iako je on u istom prekršaju  kao i ja, tvrdi Ivan Rončević.
Za kraj je poručio da mu nije  bila namjera obratiti se novinarima te da je već počeo  uklanjati ogradu, ali je ponovio  da ga je posebno zasmetalo  kada je na njegovu prijavu da  je zemljište uzurpirala i obitelj  donačelnika Rončevića, koju  je poslao Općini Jasenice, stigao odgovor u kojemu stoji da  se površina obrađuje već duže  vrijeme te da prema njihovim  saznanjima proširenja nije bilo.
 


Odgovor donačelnika




Dane Rončević, donačelnik Općine Jasenice, kratko nam je prokomentirao da navodi Ivana Rončevića nisu istiniti.
– To su gluposti i nije istina, ja svoje zemljište nisam proširio. Ivan Rončević je zagradio općinsko zemljište kao da je njegovo. Istina je da je tražio da otkupi taj dio, ali tim dijelom ide vodovod i nema uvjeta da se to otkupi, prokomentirao je Dane Rončević.