Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Plantak: Zadar je apsolutni favorit

06.05.2011. 22:00
Plantak: Zadar je apsolutni favorit


Za nas je ova utakmica kao i svaka druga koju smo dosada odigrali s NLB ligašima. Ciljevi su pružiti što jači otpor i usput pružiti priliku svim igračima – kazao je Plantak


Večeras u Jazinama Borik-Puntamika i Zadar će  drugi put ove sezone odmjeriti  snage u službenom natjecanju.  Prvi je pripremni ogled u rujnu  prošle godine pripao  Puntamičanima, ali onaj važniji prije  mjesec dana u Krešinom domu  debelo je otišao na stranu Zadra koji su tada nanijeli najteži  ovosezonski poraz sastavu Nevena Plantaka. Mnogi su se  usudili najaviti tada utakmicu  u kontekstu gradskog derbija,  no 32 minusa zelenih nije taj epitet na  kraju potvrdilo. Tako i uoči ovog susreta Plantak će istaknuti da se ne radi  o gradskom derbiju  već utakmici kao i  svakoj drugoj do sada samo što će im s  druge strane parketa stajati gradski rivali.
– Zadar je apsolutni favorit što su  potvrdili u dosadašnjem dijelu Lige  za prvaka. Pogotovo u utakmicama  protiv A-1 ligaša koje su završavali s visokom razlikom. Individualna kvaliteta  je na njihovoj strani  te je stoga vrlo teško stavljati  pred nas bilo kakvu vrstu imperativa. Za nas je ova utakmica kao i svaka druga koju  smo dosada odigrali s NLB  ligašima. Ciljevi su pružiti što  jači otpor i usput pružiti priliku  svim igračima. Koliko će to biti  moguće protiv kvalitetnih  igrača kao što su Car, Brown,  Vladović i ovih mladih koji  dolaze: Olivarija, Marčinkovića, Batura, treba vidjeti. 
U prvoj utakmici odigranoj  na Višnjiku niste bili ni blizu  onih igara koje ste pružali protiv Cibone, Cedevite i Zagreba.  Može li se večeras očekivati  prava Borik-Puntamika, rastrčana, borbena i agresivna.
– U svakoj utakmici pokušavamo ostvariti te naše postulate, no neki put jednostavno ne možemo doći do  izražaja, pogotovo ako s druge  strane individualno kvalitetniji  protivnik se postavi isto tako  iznimno borbeno i agresivno.  Takav slučaj je bio u toj prvoj  utakmici u kojoj su Zadrani  pokazali maksimalnu agresivnost, koncentriranost i motiviranost za pobjedom. U tom  slučaju su nam šanse znatno  umanjene, a sigurno će igrači  Pina Grdovića ući i u ovu utakmicu s jednakim žarom. Prvenstveno zbog borbe za što  bolju poziciju u doigravanju.
Jazine bi mogle večeras ponovno biti dobro popunjene.
– Očekujem da će odaziv gledatelja biti na visini i da će biti  odlična atmosfera. Ovakav  dvoboj je zaslužio veću pozornost nego inače. Nadam se da  ćemo potvrditi i u ovoj utakmici da smo najgledaniji u ligi,  jer smo u svim domaćim ogledima kontra NLB ligaša imali  najbolju posjećenost.
U sastav se vraća Teo Petani  dok je pod upitnikom Petar  Marić.
– Marić vuče već neko vrijeme ozljedu skočnog zgloba,  sada ima distorziju i primjetno  je da mu ta ozljeda smeta dok  nam od utakmice sa Splitom  nedostaje mladi Mrkić. Vidjet  ćemo pred početak  utakmice  kakvo je stanje s Marićem, dok  je dobra vijest da se vraća Petani nakon što je izbivao s terena protiv Zagreba – za kraj je  kazao Plantak.
 


Škifić: Nadam se spektaklu




Velika uzdanica Puntamičana u večerašnjem  ogledu protiv Zadra bit će Jure Škifić. Njega su u  redovima Zadra apostrofirali kao igrača od kojeg  prijeti najveća opasnost. Stoga će sigurno dobiti  posebnu pažnju od strane obrane momčadi Pine  Grdovića.
– U ovakvoj utakmici gdje se susreću dva gradska  rivala postoji uvijek motiv više za dokazivanjem i  sigurno će sve to začiniti samu utakmicu. Nadam se da  će biti dosta publike i spektakl od košarke. Za sve drugo  treba vidjeti kako će se razvijati situacija na parketu.  Zadar je prije svega apsolutni favorit, kvalitetniji od nas  i stoga nam je bilo kakav pokušaj da napravimo  iznenađenje bitno otežan.
Kako se suprostaviti Zadru?
– Nama je najbitnije da na pravi način odgovorimo  svim zahtjevima utakmice. Prvenstveno moramo energetski kvalitetno odgovoriti i onda su nam preduvjeti za  čvrstu obranu i kontrolu skoka bitno olakšani. Ako s  takvim načinom igre budemo održavali utakmicu živom  onda je u završnici sve moguće. No, ne trebamo se  zavaravati da će biti jednostavno, jer Zadar sigurno želi  ovu pobjedu, prvenstveno zbog borbe za doigravanje.
Najveća opasnost dolazi od Marka Cara.
– Car ima sve ovlasti u njihovoj momčadi i s  razlogom jer je odličan igrač koji može sam riješiti  utakmicu. Uz njega bih istaknuo Browna koji igra  odlično, a uz to nam koncepcijski ne odgovara sa  svojom robusnošću.
Imperativ je na Zadru što vama donosi rasterećenost u ovom dvoboju.
– Rasterećeni smo potpuno. Loptica imperativa je na  Zadru koji hvata što bolje pozicije za doigravanje. Mi  smo naše ciljeve ispunili, štoviše smo ih prebacili i  ovakve utakmice nam je najlakše za igrati – za kraj je  kazao Škifić.