Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Pralija: Pobjeda će biti dar predsjedniku Slavenu Žužulu

06.05.2011. 22:00
Pralija: Pobjeda će biti dar predsjedniku Slavenu Žužulu


Svi u klubu od igrača, preko stručno stožera do zaposlenika svjesni su koliko bi predsjedniku značila pobjeda nad Zadrom i potvrda nastupa u Europi – kaže Nenad Pralija


Nogometaši  RNK Split imaju večeras  prvu-meč loptu za povijesni rezultat, potvrdu trećeg mjesta  na ljestvici koje će im omogućiti da  sljedeće sezone igraju u kvalifikacijama za Europsku ligu. U Parku  mladeži gostuje Zadar, momčad koja  još nije osigurala prvoligaški ostanak.
– Na pragu smo nečega što smo  sanjali cijelo vrijeme. Utakmica sa  Zadrom kruna je cijele sezone iz više  razloga. Pobjeda nas vodi u kvalifikacije za Europsku ligu, a posebno  nam je važno osvojiti sva tri boda  zbog našeg predsjednika Slavena  Žužula. Vjerujem da znate cijelu  situaciji oko njega. Svi u klubu od  igrača, preko stručno stožera do zaposlenika svjesni su koliko bi njemu  značila pobjeda nad Zadrom i potvrda nastupa u Europi. Klub je dobio  licenciju za igranje u Prvoj HNL, ali i  u Europskoj ligi. Stoga sam siguran  da ćemo pobijediti Zadar, bit će to  naš dar predsjedniku kluba Slavenu  Žužulu – kazao je Nenad Pralija,  sportski direktor.
Za sraz sa Zadrom Ivan Katalinić,  trener, ne može računati na Pehara  koji ima tri žuta kartona. No, to  Katalinića previše ne zabrinjava.
– Dobro znamo kako smo u prvom  dijeli izgubili utakmicu u Zadru, dosuđen je jedanaesterac u 92. minuti  protiv nas koji nije postojao. Nedostaje nam još jedan korak odnosno  pobjeda da bismo i matematički osvojili treće mjesto i ostvarili plasman  u Europsku ligu, kojem se nitko u  klubu nije nadao – kaže Katalinić koji  je, govoreći o nastupu u Europskoj  ligi Katalinić, dodao još nešto:
– Istina, tražio sam da se u ugovor  stavi stavka da imam pravo na nagradu ako se momčad plasira u Europu. Ostvarili smo nešto što nikome  u hrvatskom nogometu do sada nije  pošlo za rukom dosada – iz Četvrte  stigli smo do Europske lige. Sigurno  je da su za rezultat koji smo napravili  najzaslužniji igrači, no bez logističke  podrške Uprave, na čelu sa predsjednikom Slavenom Žužulom, ne  bismo to ostvarili. Kroz cijelu sezonu  znali smo što želimo, iskoristili smo  priliku koja nam se pružila i mislim  da smo zasluženo na ljestvici odmah  iza Dinama i Hajduka.
Zadar?
– Još nisu osigurali ostanak i oni će  doći igrati bunker. No, mi smo kvalitetnija i bolja momčad te vjerujem u  našu pobjedu – optimist je Katalinić.
Vjerojatni sastav: Vuković –  Marčić, Križanac, Vidić, Budiša –  Pr.  Šimić,Vitaić – Obilinović, Serdarušić,  Bučan – Golubović.
 


Katalinić: Govorili su mi da ćemo ispasti




Split posebno dobro igra u nastavku sezone.
– Bili smo svjesni da nam trebaju igračka pojačanja ako želimo ostvariti svoj cilj – osvojiti treće mjesto. Doveli smo iskusne Križanca i Marčića, priliku su dobili mladi Pehar, Erceg, a Dam. Rašić je bio pun pogodak. Pobjeda nad Interom u prošlom kolu, koja se izravno prenosila na televiziji, svima je pokazala koliko Split dobro igra i koliko kvalitetnu momčad imamo. Kada sam prošlo ljeto odlučio preuzeti momčad svi su mi govorili gdje idem, da ćemo ispasti iz lige. Umjesto da se borimo za prvoligaški život mi se borimo za plasman u Europsku ligu. Idemo stoga dobiti sve tri utakmice do kraja prvenstva – poručio je Katalinić.