Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Učenici postali mali ambasadori

06.05.2011. 22:00
Učenici postali mali ambasadori


Naime, od 2. do 7. svibnja u cijeloj Europi se obilježava Comenius tjedan u što se uključila i OŠ Bartula Kašića nizom aktivnosti, jer je Hrvatska jedna od zemalja partnera u Comenius projektu “Small ambassadors” 2009. – 2011.


U Osnovnoj školi  Bartula Kašića ovoga je tjedna  obilježen Comenius tjedan  2011. godine. Voditeljica i  koordinatorica Comenius projekta “Small ambassadors” je  Ksenija Vidmar-Ninčević.
Naime, od 2. do 7. svibnja u  cijeloj Europi se obilježava Comenius tjedan u što se uključila  i OŠ Bartula Kašića nizom aktivnosti, jer je Hrvatska jedna  od zemalja-partnera u Comenius projektu “Small ambassadors” 2009. – 2011.
U ovoj zadarskoj školi tjedan su obilježili brojnim aktivnostima koje su započele u  ponedjeljak 2. svibnja “Danom  Poljske”, partnerom i domaćinom Pripremnog Comenius projekta u siječnju 2010.  godine. Učenici, “mali ambasadori” uredili su i postavili  mnogobrojne razglednice grada Bydgoszcza, u kojem se  održao prvi sastanak. 
Učenici su u suradnji s nastavnicima izradili i youtube video: http://youtu.be/9PWu3x  rtVZg.
U srijedu su učenici obilježili  “Dan Francuske”, tako da su u  razredu postavili brojne fotografije s posjeta gradiću partneru Frontenacu (nadomak  Bordeauxu). Na satovima su  prikazali videosnimke Školskih igara djece iz Francuske te  video o gradu Bydgoszczu u  Poljskoj za što također postoji  video link:http://youtu.be/Y3414icu6HE.
Zadnjeg dana obilježavanja  Comenius tjedna u petak  održan je “Dan Islanda, grada  Reykjavika”. Uz prikazivanje  videa snimljenih tijekom posjeta nastavnim satovima u  Školi domaćinu u Reykjaviku,  djeca i nastavnici su razgovarali o njihovu školskom sustavu  koji se dosta razlikuje od onoga u Hrvatskoj. Također su postavili izložbu svih materijala u  učionici engleskog jezika. I za  ovaj događaj napravili su youtube film čiji je link: http://youtu.be/zgoQBVECI2g.
Comenius tjedan je završen  sastankom u petak poslijepodne gdje su nastavnici, roditelji  učenika i učenici koji su sudjelovali u ovom tjednu pokazali što su radili tijekom tjedna  te što su njihovi europski partneri i vršnjaci radili i razmijenili s nama, hrvatskom školom.