Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Arheologija – lijepo i odgovorno zanimanje

06.05.2012. 22:00
Arheologija – lijepo i odgovorno zanimanje


U subotu je prijepodne u svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru održana promocija prvostupnika arheologije. Ukupno ih je promovirano sedamanest, a svečanost promocije su vodili prof. dr. sc. Brunislav Marijanović, pročelnik Odjela za arheologiju i dr. sc. Igor Borzić u svojstvu promotora.
Istaknuvši kako diploma koju su dobli svjedoči o njihovoj osposobljenosti za bavljenje arheologijom, lijepim i odgovrnim zanimanjem, te kako su imali priliku učiti u krugu zadarske arheološke škole, po svojim rezultatima poznate u ovom dijelu Europe. Uz napomenu kako je njihova dužnost povijest, naravno na temelju materijalnih izvora, tumačiti i interpretirati objektivno i istinito profesor Marijanović zaželio im je sreću.
Minule su subote dakle svečano promovirani u prvostupnike arheologije: Tin Badnjak, Anamarija Batina, Miloš Biserko, Nikola Cesarik, Petra Dumenčić, Luka Eraković, Kristian Hazoš, Karlo Ivanek, Ana Karađole, Ivana Krmpotić, Biljana Lovrić, Valentina Moguš, Antonio Nađ, Ana Perić, Jelena Šćiran, Mira Ursić i Martina Zelenko.