Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

U novom ruhu i Galerija “Višeslav”

06.05.2012. 22:00
U novom ruhu i Galerija “Višeslav”


Na vanjskom dijelu zgrade uklonjene su sve dotrajale željezne konzole kao i neprimjerene reklame, a ovim zahvatom otvoren je novi ulaz u banku s Kalelarge, a postavljen je i pristup invalidskim kolicima. Naravno, sve nabrojeno rađeno je po uputama i uvjetima konzervatora iz zadarskog Konzervatorskog odjela


Nakon mjesec i pol dana intenzivnih radova ovih je dana poslovnica OTP banke, koja se nalazi u središtu povijesne cjeline starohrvatskog grada Nina, ponovno otvorila vrata svim građanima i klijentima iz Nina i njegove okolice te posjetiteljima koji dolaze u ovaj grad. No, ovo možda ne bi bila baš neka vijest da ne zaslužuje pozornost iz toga razloga što je vodstvo OTP banke pored investiranja u unutrašnjost i pripadajući mu interijer uložilo sredstva za obnovu čitave zgrade na čijem se katu nalazi prostor nekadašnje likovne galerije “Višeslav” u kojemu trenutačno privremeno ordinira gradski Dječji vrtić “Morska vila”. Na vanjskom dijelu zgrade uklonjene su sve dotrajale željezne konzole kao i neprimjerene reklame, a ovim zahvatom otvoren je novi ulaz u banku s Kalelarge, a postavljen je i pristup invalidskim kolicima. Naravno, sve nabrojeno rađeno je po uputama i uvjetima konzervatora iz zadarskog Konzervatorskog odjela – Ministarstva kulture. Provedeni radovi su tom dijelu povijesne jezgre dali sasvim novu vizuru.
– Grad Nin koristi prigodu zahvaliti Upravi OTP banke i ažurnim djelatnicima na terenu za dobru suradnju s Gradom Ninom, kao i zbog činjenice da je kompletna obnova zgrade financirana sredstvima OTP banke, koja je obnovu poslovnice u Ninu uvrstila među svoje prioritete. Prvenstveno imajući u vidu da se banka nalazi u zaštićenoj povijesnoj jezgri Nina te s obzirom na činjenicu da Grad Nin ulaže velike napore u zaštiti iste, za što je posljednjih nekoliko godina višestruko nagrađivan prestižnim nagradama.
Potez OTP banke je za svaku pohvalu i primjer je visoko razvijene svijesti jednog poslovnog subjekta, koji svoju djelatnost obavlja u zaštićenoj povijesnoj cjelini, svjestan svih posebnih uvjeta koji se moraju ispoštovati. Sve kako bi se zaštitilo bogato kulturno nasljeđe ovog našeg grada, bisera hrvatske kulture, rekla je savjetnica za kulturu Grada Nina dipl. povjesničarka umjetnosti Marijana Ramov.