Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Hodočasnici pješačili bosi od 6 ujutro

Autor: Velimir Brkić

06.05.2013. 22:00
Hodočasnici pješačili bosi od 6 ujutro

Foto: Velimir BRKIĆ



Vjernici su potom tri sata s križem, barjacima i čudotvornim kipom Gospe od Zečeva, u 25 brodica s Gospinog mula krenuli na otočić Zečevo


Blagdan Gospe od Zečeva proslavljen je u Gospinu, zadarskom nadbiskupijskom marijanskom svetištu u Ninu. Jučerašnje središnje misno slavlje i ophod starom povijesnom jezgrom je predvodio zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić.
Pjevajući litanije i marijanske pjesme povorka se zaustavila kod spomenika Grgura Ninskog, a kip Gospe od Zečeva odložio se na Gospinu stinu, odakle je nadbiskup uputio blagoslov.
– Mi smo narod svetog Petra i Marijin narod koji s posebnim veseljem slavi njene svetkovine, jer Marija nam donosi radost i utjehu, poručio je nadbiskup Puljić.
Od ranog jutra u župnoj crkvi sv. Anselma u Ninu održavana su misna slavlja, molitva krunice, a brojni hodočasnici pristupali su ispovijedi i zavjetnom obilasku čudotvornog kipa Gospe od Zečeva.
A usprkos nepovoljnim vremenskim uvjetima na tradicionalni hodočasnički blagdan Gospe od Zečeva, brojni su vjernici iz ninskog, vrškog područja i grada Zadra u nedjelju hodočastili na otočić u ninskoj laguni.