Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Roko Brala: Ja sam brinuo o voznom parku, a pokojna supruga o gorivu!

Autor: Minja Gugić

06.05.2013. 22:00
Roko Brala: Ja sam brinuo o voznom parku, a pokojna supruga o gorivu!

Foto: Vedran SITNICA



Iznoseći svoju obranu Roko Brala je ostao pri tome da je njegova, danas pokojna, supruga Jadranka vodila brigu o dizelskom gorivu vezano uz narudžbe i obračun poreza, a da je on bio zadužen za vozni park tvrtke


Nisam kriv suče, još je jednom, u nastavku suđenja, rekao poznati posedarski poduzetnik Roko Brala s optuženičke klupe Općinskog suda u Zadru. Protiv njega se, naime, na ovom sudu već 15 godina vodi sudski postupak zbog zloporabe položaja i ovlasti u gospodarskom poslovanju. Tužiteljstvo ga tereti da je tim djelom oštetio državni proračun za iznos od 197 tisuća kuna.
Nakon što je Brali još jednom pročitana optužnica sudac Domagoj Kurobasa podsjetio ga je što je na prethodnim ročištima rekao u svoju obranu, no Brala nije imao više što dodati. Ostao je pri tome da je njegova, danas pokojna, supruga Jadranka vodila brigu o narudžbi dizelskog goriva, plaćanju i obračunu poreza.
U nastavku suđenja jučer je saslušan i Šime Baričević, nekadašnji zaposlenik u Brala trade tvrtki. Svjedok se začudio što je pozvan jer, kako je istaknuo, u inkriminirano vrijeme on je bio učenik trećeg razreda srednje škole.
Ovdje je, naime, riječ o kaznenom djelu koje je po sadržaju optužnog akta podnijetog još 20. veljače 2002. godine koje je Brala počinio još krajem prošlog stoljeća, pa je još 1. siječnja ove godine započeo teći zastarni rok. To znači da bi do 1. lipnja sudac Kurobasa trebao donijeti nepravomoćnu presudu koju bi potom, do spomenutog datuma Županijski sud trebao i potvrditi. Zanimljivo je još spomenuti kako je prva nepravomoćna presuda u ovom slučaju donesena još 2007. godine, a uz nekoliko požurnica sudu je trebalo šest godina da zakaže novo ročište.