Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

4 C°

Zadarski turizam predstavljen u srcu Bavarske

Autor: Damir Maričić

06.05.2013. 22:00
Zadarski turizam predstavljen u srcu  Bavarske


U subotu na Marienplatzu u Münchenu deseci tisuća Bavaraca, ljudi iz cijele Njemačke i svijeta razgrabili su na tisuće prospekata i brošura Zadra i Zadarske županije


TZ Zadarske županije dopala je rijetke prilike, zajedno s  kolegama iz ostalih triju županijskih turističkih zajednica iz Dalmacije, a  ovdje u srcu zasigurno najvažnijeg područja s kojeg nam dolaze turisti  organizira vlastito predstavljanje.
U Münchenu se uz desetke i desetke tisuća gostiju i raspoloženih Bavaraca upravo na glavnom gradskom trgu pred vijećnicom obilježavao  Dan Europe. Poziv je iz gradskog vijeća Münchena išao prema tamošnjem predstavništvu Hrvatske turističke zajednice sa željom da se u  slavlju predstavi i nova skora 28. članica Europske unije. Direktori četiriju TZ županija u Dalmaciji koji uigrano odrađuju niz sajmova bili su  spremni na brzu reakciju i Damir Hordov hitno je s obiljem materijala s  kolegama iz Šibenika, Splita i Dubrovnika “skoknuo” do Münchena. Zatekli smo ga u povratku:
Bila je to za ovdašnji turizam jako vrijedna subota. Naime, vraćajući se  početku – Nijemci su nam najbrojniji gosti o kojima umnogome ovisi sezona u Hrvatskoj. Bavarci su među njima najmnogobrojniji. U srcu Bavarske – Münchenu na glavnom trgu Zadarska je županije uputila još jednu pozivnicu za dolazak na ljetovanje ovog puta kao 28. članica EU uz  Dan Europe.