Gust raspored i bogata ponuda koncerata na raznim lokacijama u gradu

Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ

Manu Chao, Terraneo Summer Break, Perpetuum Jazzile, Maksim Mrvica, Viva Riva festival, Frate Allessandro i još mnogo dobrih prudukcija i imena očekuju Zadrane i njihove goste ovo ljeto. Lista je podugačka.

- Htjeli smo da sezona, predsezona i posezona budu što bogatije i da Zadar po tome pitanju bude top destinacija, kazao je Zvonimir Vrančić u uvodu konferencije za medije Muzeju antičkog stakla.

Na upit kako se dogodio preokret u organizacijskog zabavnoj shemi za ovo ljeto koja je vidno obogaćena direktor Turističke zajednice Zvonko Šupe odgovorio je kako se ne radi o zaokretu:

- Turistička zajednica grada Zadra dosad nije radila koncerte po svojim planovima i financijskim mogućnostima jer to ne bi bilo baš lako ostvarivo. Mi smo se snalazili i preuzimali programe koji su se oko nas događali, pa kao takvi i financijski bili povoljniji i za koje smo ocijenili da će proći kod nas. No, mi smo uvijek bili ti s kojima se moglo razgovarati i vrlo rado smo odrađaivali određene stvari koje su na izgled vrlo malene, ali ljudima izvan Zadra vrlo komplicirane. I onda se pojavio čovjek koji je upitao 'jeste li zainteresirani za koncert Manu Chaoa?'. Prihvatili smo, ponudili i rekli da stojimo na raspolaganju za sve lakše probleme koje možemo riješiti. Turistička zajednica ne plaća niti jedaan koncert, za to niti nemamo mogućnosti, ali pomažemo na druge načine, kazao je Šupe.

Sanjin Đukić iz Losa Angeles agencije, zadužene za gostovanje Manu Chaoa, kazao je kako je njemu kao organizatoru u ovim teškim vremenima potrebna svaka pomoć koja se može dobiti. To su dobili u Zadru.

- Ove godine radim Stradun, pulsku arenu i Zadar. Kada zovem Zadar, za pola sata sve je dogovoreno. Tu nema novaca, ali dovoljno je da imamo prateće stvari, komunalije i lijepu riječ. To je veliki plus za Zadar i bit će svake godine sve bolje i bolje ako nastave ovako, zaključio je Đukić.

Luka Pavić iz organizacije Terranea poručio je kako se ovdje već sada osjeća kao doma, zahvalan za sve dosad učinjeno.

- Nije bez veze da grad Zadar ima ovakvo nešto. Radimo dosta po obali i imamo iskustva sa raznim turističkim zajednicama kod kojih obično imate ljude koji tamo sjede, a ništa im se ne da i jedva čekaju na marendu. Mi smo u Zadar došli u subotu ujutro i on (Šupe, op. a.) je s nama tri sata hodao po gradu i pokazivao sve potencijalne lokacije na kojima bismo mogli raditi Terraneo Summer Break. To je način na koji se ugosti nekog i na koji se kupi suradnja. Tada znate da ste došli na pravo mjesto.

U Zadru će se održati četiri programske večeri Terraneo Summer Breaka.

Drugi u nizu koncerata na zadarskom Trgu pet bunara uslijedit će u utorak 14. srpnja nastupom gitarista, DJ-a i producenta sa stilom, pionira novije talijanske acid-jazz i lounge glazbe Nicole Contea (ITA) s pratećim peteročlanim combo sastavom. Nakon nastupa Contea, zabava se nastavlja uz nastup jednog od najcjenjenijih hrvatskih DJ-eva i producenata, Ilije Rudmana.

Izvođača koji će na istom mjestu nastupiti dan kasnije, u srijedu 15. srpnja, otkrit će uskoro.

Također, u Zadru će se i završiti ovogodišnji Terraneo Summer Break, i to uz nastup 2Cellos u petak, 14. kolovoza velikim koncertom na trgu ispred crkve sv. Donata. 

Točka na 'i' u ljetnoj programskoj shemi svakako će biti koncert vizionara i revolucionara svjetskog glasa, Manu Chaoa koji u Zadar 17. srpnja dolazi sa svojim sastavom La Ventura.

Jedno od najvažnijih glazbenih događanja cijele ljetne sezone u samo žarište stavlja veliki otvoreni prostor pored Jazina na kojem su već nastupala imena poput Lennyja Kravitza, Seala, Zucchera...

Uz spomenuto Zadar ovo ljeto očekuje nastup Maksima Mrvice 30. lipnja u organizaciji HNK Zadar i TZ grada Zadra, gostovanje Jazz orkestra HRT-a 8. srpnja na Morskim orguljama te ansambla Lado 26. Srpnja na Poljani Šime Budinića. Zadar Jazz&blues festival koji će se održati od 28. do 30. srpnja također krije tri zanimljiva gostovanja, a tu je i dolazak fratra Alessandra 5. kolovoza, koji je Zadar zbog osobne povezanosti odabrao kao jedinu destinaciju ovog ljeta u Hrvatskoj (u igri su bili još Hvar i Dubrovnik), a ovdje će se zadržati i tjedan dana na odmoru.

U moru produkcijskih noviteta po prvi put bit će predstavljena specijalno izrađena dvostrana bina kojom su omogućena dva stagea u jednoj kompaktnoj cjelini iskod koje će ići i tunel kroz koji će moći cirkulirati posjetitelji. Zasad je poznato kako će na festivalu nastupiti Sam Paganini, Marco Bailey, no još nekoliko svjetskih imena biti će objavljeno naknadno.

U Zadru će ovog ljeta gostovati i Glenn Miller Orchestra i to 10. kolovoza na Forumu, a na istom mjestu 13. kolovoza nastupit će još jedna svjetska atrakcija, Perpetuum Jazzile, vokalna skupina koja u zadar dolazi sa 46 članova.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno