S učenicima Medicinske "liječili" sudionici iz još pet zemalja

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ

Završna prezentacija Comeniusovog multilateralnog projekta "Working With dr. EUoz", u kojem kao nositelj projekta sudjeluje Medicinska škola Ante Kuzmanića iz Zadra, održala se u Gradskoj loži.

Uz domaćina, učenike i profesore Medicinske škole Ante Kuzmanića, sudjelovalo je i stotinjak učenika i nastavnika iz šest zemalja Belgije, Njemačke, Češke, Poljske i Turske. Projekt je proveden pod okriljem Agencije za mobilnost i programe EU.

U projektu se kroz zdravstvenu struku, prvu pomoć, nastoji povezati zadarska Medicinska škola sa školama različitih zanimanja i uzrasta sa ciljem da učenici istraže moguće ozljede koje se najčešće događaju u školama i pojedinim zanimanjima, te da zajedno s učenicima iz škola- partnera obrade prvu pomoć i prevenciju tih ozljeda.

- Na završinici predstavljanja projekta na kojem smo radili i surađivali sa školama partnerima iz pet zemlja dvije godine, imamo učenike iz različitih zanimanja, kuhara, frizera, učenike s posebnim potrebama. Naši učenici su jedini iz zdravsvtene struke, a na završnici ovog projekta svi zajedno će predstaviti što su napravili. Učenici će predstaviti i škole i zemlje iz kojih dolaze, kazao je Davor Vidaković, ravnatelj Medicinske škole Ante Kuzmanića.

U sklopu projekta „Working With dr. EUoz" izdan je i Europski priručnik prve pomoći i Priručnik zdrave prehrane.

Projekt je 2012. osmislio prof. Edin Kadić na Comeniusovom kontakt seminaru u Alden Biesenu u Belgiji, a priključile su mu se dvije srednje, dvije opće i jedna osnovna škola iz Belgije, Poljske, Češke, Njemačke i Turske. Na prijavu projekta naše škole Agencija za mobilnost i programe EU je u rujnu 2013. godine prihvatila projekt, te odobrila financijska sredstva za njegovu dvogodišnju realizaciju.

Za vrijeme njegova trajanja Medicinska škola Ante Kuzmanića obavila je 36 razmjena 26 učenika i 16 nastavnika u sve gradove sudionike.

U sklopu održavanja finalnog dijela Comeniusovog projekta, učenici i nastavnici Medicinske škole Ante Kuzmanića, jučer su na Narodnom trgu, građanima mjerili šećer i krvni tlak.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno