Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Nakon Zelene čistke otpad ponovno na Musapstanu

06.05.2017. 22:00
Nakon Zelene čistke otpad ponovno na Musapstanu


Samo desetak dana nakon što je prošlog mjeseca, u povodu Dana planeta Zemlje, organizirana Zelena čistka parka šume Musapstan, ponovno je krenulo nekontrolirano odlaganje otpada u “pluća grada Zadra”. O neodgovornom ponašanju svjedoče fotografije koje smo snimili ove srijede u kasnim poslijepodnevnim satima.
Šetajući Musapstanom za vrijeme prvomajskih praznika, susretali smo i goste šetače iz Slovenije, Austrije i Njemačke. Gosti su već tada bili šokirani činjenicom da je u okoliš odložen različiti otpad. Nisu nikako mogli shvatiti da se tako nešto može događati u neposrednoj blizini Zadra.
– A kako da se ne događa, kad su nam tako reći sve šume na području Zadarske županije, a ne samo ona na Musapstanu, bez ikakve zaštite i kontrole. Nitko ih ne čuva i ne pazi. Njihovi vlasnici, Hrvatske šume, poslale su u mirovine i ono malo dojučerašnjih lugara, pa ih se sada bez trunke straha i srama zasipa sa svime čime se stigne. Jadno, tužno da tužnije ne može biti!, rekao nam je jedan od šetača koje smo sreli na Musapstanu.