Krizmi 21 mladih iz Debeljaka prethodila duhovna obnova

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
U crkvi Uznesenja BDM Sakrament svete potvrde
Uz pomoć Duha Svetoga možete imati onu pravu viziju budućnosti koja treba završiti s Bogom i u Bogu, ali i da bi ste kao sudionici njegova mira mogli živjeti u sadašnjosti i mudrosti, rekao je don Ikić
Velimir BRKIĆ
Debeljački krizmanici sa svećenicima, don Igorom Ikićem i don Domagojom

U crkvi Uznesenja BDM u Debeljaku vikar za pastoral Zadarske nadbiskupije don Igor Ikić, župnik Župe Bezgrešno začeće BDM na Puntamici u Zadru, na svečanom misnom slavlju podijelio je sakrament Svete potvrde za 21 mladih krizmanika, učenika prvih i drugih razreda srednje škole.

Propovjednik je kazao krizmanicima kako sakramentom Svete potvrde dobivaju i dar Duha Svetoga.

- Uz pomoć Duha Svetoga možete imati onu pravu viziju budućnosti koja treba završiti s Bogom i u Bogu, ali i da bi ste kao sudionici njegova mira mogli živjeti u sadašnjosti i mudrosti, rekao je don Ikić.

Nakon propovijedi i obnove krsnih obećanja uslijedio je obred podjeljivanja sakramenta Krizme ili Potvrde.

Krizmanici su: Tina Smolić, Nikolina Smolić, Nikolina Torbarina, Nikolina Strenja, Matej Ročak, Damjan Smolić-Ročak, Šime Strenja, Šime Smolić, Mihael Torbarina, Franko Raspović, Roko Rogoznica, Mate Smolić, Filip Gambiraža, Rafaela Mazarekić, Matea Smolić, Paula Smolić, Magdalena Strenja, Anđela Smolić, Patricijo Smolić, Mate Strenja, Mihovil Strenja

- Pripremajući za sakrament Svete potvrde krizmanici su imali duhovnu obnovu koju je predvodio don Ivan Filipović, naglasio je don Domagoj Kelava, župnik Sukošana i Debeljaka.

Sakristijan Nevio Gambiraža je gotovo nevidljivo brinu o tijeku misnog slavlja, predstavnici krizmanika čitali su misna čitanja, a pjevao je crkveni zbor pod vodstvom sestre Davide.

- Znamo da krizma ne smije biti kraj i oproštaj od Crkve, nego konačna potvrda njihovog samostalnog hoda u vjeri. Na tom putu imaju i suputnike. Naravno, mi roditelji, krsni i krizmani kumovi, župna zajednica koja zauzeto živi svoju vjeru- Sakrament svete Krizme će im dati novu snagu i poticaj da se njihov život luku spasa, usmjeri u vječnu luku spasa, u ime roditelja između ostalog je rekao Josip Smolić.

Nakon fotografiranja slavlje se nastavilo uz bogate stolove u obiteljskim kućama ili u restoranima obližnjeg Sukošana.

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno