Poništena odluka ZL Zadar o izboru Fine GS za pregled putnika i prtljage

Slika korisnika valentinam
Državna komisija prihvatila žalbu tvrtke Gradska sigurnost Šimac i sin d.o.o.
Splićani su se žalili na bitne povrede postupka javne nabave navodeći ih nekoliko, no Državna komisija nije im uvažila sve. Ipak, ono što jest, odnosi se na sam zapisnik s otvorenja ponuda i dokazivanje stručnosti za obavljanje poslova iz natječaja
Filip BRALA
Zračna luka Zadar morat će ponovno birati tvrtku koja će pregledavati prtljagu i putnike

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave prihvatila je žalbu splitske tvrtke Gradska sigurnost Šimac i sin d.o.o. i poništila odluku Zračne luke Zadar kojom je za poslove društvenih i drugih posebnih usluga, zaštitni pregled putnika, osoblja, vozila, prtljage, osoba koje nisu putnici, a kojom je u ožujku ove godine za te poslove izabrana državna tvrtka Fina gotovinski servisi iz Zagreba. Istim rješenjem ZLZ-u je naloženo da splitskoj tvrtki isplati 25 tisuća kuna za trošak žalbenog postupka.

Splićani su se žalili na bitne povrede postupka javne nabave navodeći ih nekoliko, no Državna komisija nije im uvažila sve. Ipak, ono što jest, a što se odnosi na sam zapisnik s otvorenja ponuda i dokazivanje stručnosti za obavljanje poslova iz natječaja, bilo je dovoljno za poništenje natječaja i zaključak da je »žalba je dopuštena, uredna, pravodobna, izjavljena od ovlaštene osobe i osnovana«.

- Žalitelj navodi da je naručitelj u točki 6.16.2. dokumentacije o nabavi propisao da otvaranje ponuda nije javno, a u zapisniku o otvaranju ponuda naveo da nema primjedbi ovlaštenih predstavnika ponuditelja te da je dostavljen na uvid, provjeru sadržaja i potpis ovlaštenim predstavnicima ponuditelja. U dostavljenoj ocjeni HACZ-a o sposobnosti nije navedeno da tvrtka Fina gotovinski servisi d.o.o. Zagreb posjeduje sposobnost za obavljanje zaštitnog pregleda stvari i zaliha za opskrbu zračne luke na službenim polazima, a u pogledu kontrole pristupa navedeno je da tvrtka Fina gotovinski servisi d.o.o. Zagreb ne može obavljati poslove kontrole i sprječavanja neovlaštenog pristupa u sigurnosna i osjetljiva područja aerodroma, do završenog osposobljavanja i završetka certifikacije zaštitnog osoblja za kontrolu pristupa, nadzora ophodnje. Ovi navodi žalitelja ocjenjuju se kao osnovani, stoji u rješenju Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave, a evo što na to kažu u ZLZ:

- U skladu s rješenjem Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave, Zračna luka Zadar d.o.o. će pristupiti ponovnom pregledu i ocjeni pristiglih ponuda, nakon čega će se utvrditi udovoljava li ponuda ponuditelja Gradska sigurnost Šimac i sin d.o.o. svim zadanim kriterijima predmetnog postupka. Temeljem pregleda i ocjene će se donijeti odgovarajuća odluka o ishodu ovog predmeta te će ista biti javno objavljeno u Elektroničkom oglasniku javne nabave.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (3 glasova)