Predstavljanje Mitopeje nakladničke kuće posvećene književnosti nadahnutom mitom

Slika korisnika valentinam
Udruga ZaPis & Mediteranski festival knjige
Gradska knjižnica Zadar, Ul. Stjepana Radića 11b, Zadar - 11.05.2018. u 19:00
Prva tri naslova Mitopeje

U petak 11. svibnja, u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar, održat će se predstavljanje nove nakladničke kuće Mitopeja.

Mitopeja je nova hrvatska nakladnička kuća, posvećena naslovima lijepe književnosti nadahnutima mitom. Vodi je iskusni zagrebački prevoditelj Vladimir Cvetković Sever, a jedinstvena je po tome što svaki naslov najprije objavljuje u ograničenoj nakladi od petsto individualno obrojčanih primjeraka za izravnu prodaju.

Dosad je izdala tri naslova – Nordijsku mitologiju Neila Gaimana (luksuzno izdanje rasprodano, redovno izdanje u pripremi), Pokopanog diva Kazua Ishigura i Medvjeda i Slavuja Katherine Arden. Svojim knjigama postavlja nove parametre pristupačnog luksuza što se dizajna i izrade tiče, dok je više kritičara uvrstilo Pokopanog diva među najbolje prijevode 2017. godine.

Posebnost Mitopeje je i u tome što se obvezuje na preuzimanje cjelokupnog opusa svojih književnika, pa to vrijedi i za u nas još neobjavljena djela Gaimana i Ishigura, baš kao i za ostatak trilogije Zimska noć Katherine Arden. U pripremi su i klasici poput Crvenog Orma Fransa G. Bengtssona (u prijevodu s izvornog švedskog – knjiga je u nas objavljena još 1957. kao Dugi brodovi, u prijevodu s engleskog prijevoda) i kapitalnog djela Kralj bivši i kralj budući T. H. Whitea, uz niz suvremenih djela.

Predstavljanje u Zadru bit će jedinstvena prilika za neposredni doživljaj i kupnju Mitopejinih knjiga.

Više: https://mitopeja.com/

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno