Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

VLADA Plenković: Vlada će s najvećim poštovanjem čuvati dignitet Domovinskog rata

07.05.2020. 12:03


Premijer Andrej Plenković u četvrtak se na početku sjednice Vlade osvrnuo na prošlotjedno obilježavanje 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak poručivši da će Vlada uvijek s najvećim poštovanjem čuvati dignitet Domovinskog rata.
"To je bila prekretnička vojno-redarstvena operacija u Domovinskom ratu, koja je označila uvertiru u za oslobađanje preostalog dijela tada okupiranog područja Hrvatske", rekao je Plenković i još jednom odao počast poginulima u toj operaciji, u kojoj je život izgubio 51 branitelj.
Napomenuvši da je 2. svibnja u Borovu Selu obilježena obljetnica pogibije 12 pripadnika specijalne policije, premijer je istaknuo da  je to također važan događaj za hrvatsku modernu povijest.
"Ova Vlada će se uvijek s najvećim poštovanjem prisjećati onih koji su za hrvatsku slobodu dali život i čuvat ćemo dostojanstvo i dignitet Domovinskog rata kao temeljne vrijednosti moderne hrvatske države", istaknuo je Plenković na početku sjednice.
Ključna uloga medija u hrvatskom društvu
Podsjetio je i na obilježavanje Svjetskog dana slobode medija, 3. svibnja, istaknuvši da su mediji posebno važni u hrvatskom društvu.
"Trebamo stalno isticati njihovu ključnu ulogu, osiguravati kvalitetne uvjete za rad novinara i medijskih kuća te zajedno raditi na sprječavanju lažnih vijesti i dezinformacija", poručio je.
Premijer je napomenuo da se nalazimo u Europskom tjednu, kada se obilježava 75. obljetnica pobjede nad fašizmom i Dan Europe, te istaknuo da se Vlada priključuje tim obljetnicama koje su utjecale na povijest Europe i čovječanstva.