Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Ana Vrsaljko najbolja igračica Premijer lige

07.05.2021. 07:16


Košarkašice Raguse pobijedile su u drugoj utakmici finala Prvenstva Hrvatske u Zagrebu Medveščak s 76:63 i u seriji na tri pobjede vode s 2-0. Ragusa je i u Zagrebu nadigrala aktualne prvakinje, te im se pruža prilika u nedjelju u svojoj dvorani proslaviti prvu titulu. Kod pobjednica najbolja je bila Ana Vrsaljko koja je odigrala 36 minuta i postigla 24 koša (šut za dva 9-12), uz šest skokova i valorizaciju 26. Zadranka je još jednom potvrdila sjajnu formu nakon što je proglašena i najkorisnijom igračicom finala Kupa Ružice Meglaj Rimac u kojem su Dubrovkinje pobijedile Šibenik. Nije tu kraj nagradama za Vrsaljko koju su treneri proglasili najboljom igračicom Premijer lige, a priznanje joj je na poluvremenu utakmice u Zagrebu uručila Danira Nakić Bilić, predsjednica Stručnog savjeta za žensku košarku HKS-a. Kao članica Zadra Vrsaljko je 2016. godine, kada su igračice s Višnjika izborile finale doigravanja s Medveščakom, bila najučinkovitija igračica lige.
– Jako teška utakmica, iako to se ne vidi iz rezultata. Imali smo velike oscilacije u igri, vodili sa +15, pa do poluvremena bili na -2. U poluvremenu smo sabrali glave i vratili igru što je donijelo rezultat. Cure iz Medveščaka su odlične, ovaj rezultat malo zavarava i u Dubrovniku nas očekuje jako teška utakmica – izjavila je Vrsaljko za HKS.
Zanimljivo je da je i prije tri godine jedna druga Zadranka dobila priznanje trenera za najbolju igračicu lige. Bila je to Iva Borović Gregov koja je prekjučer debitirala na klupi Medveščaka kao prva trenerica nakon što je prethodno bila pomoćnica Viktoru Kovaču.
– Čestitam Ragusi na pobjedi. Jednostavno, puno su bolje ušle u drugo poluvrijeme. Mi se jesmo vratili u drugoj četvrtini kada smo preokrenuli minus 14, ali opet nam se dogodi psihološka blokada u napadu gdje u trećoj četvrtini zabijemo samo sedam poena. Propustili smo iskoristiti neke situacije jer smo tražili bolja rješenja, a ta bolja rješenja smo propustili. Morat ćemo poraditi na tome da uzimamo šuteve koji su nam slobodni. Nismo uspjeli iskontrolirati njihov napadački skok gdje smo primili puno laganih poena iz reketa. Pokušat ćemo u Dubrovniku ispraviti neke stvari i odigrati bolje drugo poluvrijeme nego u ove prve dvije utakmice – izjavila je Borović Gregov koja u svojoj ekipi ima i jednu Zadranku, Anu Mandić. Za 20 minuta na parketu Mandić je ubacila 11 poena (šut za dva 5-9), a imala je i pet skokova te valorizaciju 12.