Što praviti za proljetni ručak: Zdrava piletina s rižom i graškom

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika katarina.ergovic
JEDNOSTAVAN RECEPT
Autor: 
PIXABAY
Ilustracija

Isprobajte recept i počastite se jelom koje je kao stvoreno za lagani nedjeljni ručak. Kada ogladnite, ovo zdravo jelo od piletine s rižom i graškom ne samo da će vas zasititi, već će vam pružiti i obilje hranjivih tvari. Zdrav obrok bogatog okusa, uljepšat će vaše vrijeme za ručak.

Sastojci:

  • 1 žlica repičinog ulja
  • 2 crvena luka, prepolovljena i narezana na ploške
  • 4 pileća buta (ukupno oko 1 kg), skinuta koža
  • 1 žlica svježih listova timijana
  • 1 žlica curry praha
  • 1 žličica mljevenog pimenta
  • 4 velike rajčice, nasjeckane
  • 1 crveni čili, očišćen od sjemenki i narezan na ploške
  • 2 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 2 žličice bujona od povrća
  • Za rižu i grašak
  • 125 g smeđeg basmatija
  • 1 crveni luk, nasjeckan
  • 2 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 1 žlica svježih listova timijana, plus dodatak za posluživanje
  • 1 žličica bujona od povrća
  • 400 g crnog graha

Priprema

KORAK 1

Zagrijte ulje u velikoj tavi za prženje i pecite luk 5 minuta ili dok ne omekša. U međuvremenu piletinu dobro premažite timijanom, curryjem i pimentom. Dodajte u tavu i kratko zapržite piletinu, a zatim dodajte rajčice, čili, češnjak i bujon. Prelijte s 450 ml vode, poklopite i pirjajte 30 minuta ili dok piletina ne omekša.

KORAK 2

U međuvremenu istresite rižu u tavu srednje veličine s lukom, češnjakom, timijanom i bujonom. Ulijte 600 ml vode, poklopite i kuhajte 25 minuta ili dok se tekućina ne upije i riža omekša. Provjerite pred kraj vremena kuhanja da se uvjerite da se ne počne hvatati za tavu. Umiješajte mahune i zagrijte.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)