Park prirode Telašćica spremno dočekuje glavni dio sezone

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Telascica
Protupožarna sezona u Parku prirode Telašćica je započela još prošle godine

Park prirode Telašćica spremno dočekuje glavni dio ovogodišnje turističke sezone, kazao je ravnatelj Parka prirode Telašćica Božidar Puhov u razgovoru s našim novinarom.
- Ove sezone posebnu pozornost usmjerili smo prilagodbi prilaza i staza osobama s invaliditetom, budući da im je bilo onemogućeno kretanje na pojedinim lokacijama.
Osmislili smo i veći broj turističkih staza da bi se lakše došlo do arheoloških lokaliteta kao što je Villa rustica u Maloj Poversi. Nažalost, zbog istraživanja crkvice Sv. Viktora iz 10. stoljeća, koje trenutačno provodi Arheološki muzej u Zadru, ove godine gosti neće biti u mogućnosti posjetiti tu vrijednu spomeničku baštinu.
Ovogodišnja protupožarna sezona u Parku prirode Telašćica je započela još prošle godine.
- Sanirali smo svaki dio opožarenog područja i očistili poljske i protupožarne putove na dionici Krševo polje-Dočić-uvala Kamenišna u dužini od 1.700 metara. Od kapitalnih investicija krenuli smo u prvu fazu izgradnje protupožarne prosjeke s elementima šumske ceste na dionici Krševo polje-Rančanjive u duljini oko 500 metara. Upotpunili smo i protupožarnuu opremu, prema pravilniku MUP-a. Servisirali smo vatrogasnu brodicu koju smo maksimalno koristili tijekom prošlogodišnje protupožarne sezone.
Na pet mjesta su postavljeni plakati upozorenja, tzv. protupožarni plakati u boji na četiri jezika. Nabavljene su i dvije telemetrijske protupožarne stanice za lokaciju Grpašćak, ili požarni videonadzor. Dio ove aktivnosti direktno je financiran od Ministarstva kulture, a dio smo financirali iz vlastitih prihoda.
Stalno ulažemo u edukaciju djelatnika nadzorne službe i ostalih službi koje su u izravnom kontaktu s posjetiteljima parka, na način da naši djelatnici posjetiteljima daju potrebne informacije o pojedinim važnim lokalitetima na području parka te o prirodnim vrijednostima koje je vrijedno posjetiti. Uz navedene aktivnosti djelatnici nadzorne službe sakupljaju otpad s brodova, zaključuje ravnatelj, Božidar Puhov.

__________________________________
Cijene ulaznica u Parku prirode Telašćica
Cijena ulaznice za posjet PP Telašćica za individualne goste je 60 kuna morskim putom, a cestovnim pravcem 25 kuna. Djeca do 15 godina starosti plaćaju polovicu od cijene ulaznice, dok djeca do sedam godina imaju besplatno. U organizaciji đačkih ekskurzija cijena za odrasle učenike je 15 kuna. Nastojali smo da cjenovnik bude prilagođen platežnim mogućnostima, a uz ulaznicu od 25 kuna roniocima se naplaćuje i dnevna ronilačka naknada u iznosu od 25 kuna. Članovi sportsko-rekreacijskog ribolova mogu kupiti dnevnu dozvolu po cijeni od 150 kuna po osobi, u koju je uključena i ulaznica za PP Telašćica.
Područje Parka prirode Telašćica je bogato divljim strmim klifovima Božidar Puhov: Ovogodišnja protupožarna sezona u Parku prirode Telašćica je započela još prošle godine U Parku prirode moguće je roniti na nekoliko atraktivnih mjesta u blizini klifova

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno