Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Daničić ipak kandidat za zamjenika zemuničkog načelnika

Autor: Nives Rogoznica

06.06.2010. 22:00
Daničić ipak kandidat za zamjenika zemuničkog načelnika

Foto: Adam VIDAS



Jedini kandidat za zamjenika načelnika na dopunskim izborima u Zemuniku Donjem u konačnici ima 102 pravovaljana potpisa
Predsjednik zemuničkog SDSS-a Dragan Daničić dostavio je potreban broj potpisa potpore građana srpske nacionalnosti njegovoj kandidaturi, te je njegova kandidatura za zamjenika načelnika Općine Zemunik na dopunskim izborima pravovaljana.
Potvrdila je to zamjenica predsjednika Županijskog izbornog povjerenstva Jadranka Nižić-Peroš, navodeći kako je Daničić, kojem je od strane Ustavnog suda bilo naloženo da dostavi osam pravovaljanih potpisa, dostavio njih deset. Daničić tako u konačnici ima 102 pravovaljana potpisa, a za sudjelovanje u izborima u ulozi kandidata neophodno mu je bilo imati ih 100. Daničić je, valja napomenuti, jedini kandidat za zamjenika načelnika Općine Zemunik.
Do naloga Ustavnog suda Daničiću da prikupi dodatnih osam potpisa došlo je nakon žalbe koju je podnio zemunički HSP, a u kojoj se sumnjalo u pravovaljanost 32 potpisa. Ustavni sud je u konačnici prošlog petka utvrdio kako se pravovaljanima nije moglo smatrati 15 potpisa potpore, a kao pravovaljana su bila priznata 92 potpisa. Mogućnost da u roku od 24 sata dostavi novih osam potpisa Općinskom izbornom povjerenstvu u Zemuniku Donjem Daničič je dobio zato što je Ustavni sud utvrdio kako je Općinsko izborno povjerenstvo, u trenutku zaprimanja Daničićeve kandidature, propustilo provjeriti je li priloženo stotinu pravovaljanih potpisa i kako „taj propust nije ispravilo Županijsko izborno povjerenstvo”.