Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Dugo neviđeni red za ulaznice

Autor: Roman Morović

06.06.2010. 22:00
Dugo neviđeni red za ulaznice

Foto: Vedran SITNICA



Euforija u gradu košarke dosegla je svoj vrhunac. Prva finalna utakmica u Zagrebu bila je samo zagrijavanje. Malo je Zadrana vjerovalo da igrači Danijela Jusupa mogu „skinuti” Cibonu pod tornjem. No, kada su to uspjeli, grad je odjednom živnuo.
Već za drugu utakmicu bila je velika potražnja za ulaznicama, u dvorani je bilo oko osam tisuća ljudi, a nakon pobjede za 2-0, velik broj navijača otišao je put Zagreba na treću utakmicu. Zadar ipak nije uspio pomesti vječnog rivala pa će večeras imati priliku da osvoji prvi trofej u dvorani Krešimira Ćosića. Ako je ovo što se događalo proteklih dana bila košarkaško ludilo, kako onda nazvati ovo što će se događati sutra.
Još danas, od ranih jutarnjih sati, ispred blagajne na Višnjiku bio je dugačak red. I nije se smanjivao satima. Kako su jedni kupovali ulaznice, tako su drugi pristizali u red. Kao nekad ispred Jazina, s tim da su one više nego dvostruko manje. Telefoni svih ljudi, koji imaju bilo kakve veze s klubom, zvonili su cijeli dan, a s druge strane čuli su se samo upiti „Imaš li kartu viška?”, „Možeš li mi nabaviti kartu?” i sl.
Zahtjevi su stizali iz svih krajeva Hrvatske pa i iz susjednih država. Jednostavno, bilo je premalo karata za sve one koji su željeli biti u Krešinom domu. Nema sumnje da će biti oboren rekord, kao što nema sumnje da će to biti najbolja atmosfera do sada u novoj zadarskoj dvorani. Oni koji ne uspiju ući, utakmicu će gledati preko malih ekrana, u nadi da će se kasnije svi uputiti prema Narodnom trgu.