Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Gostiju 30 posto više nego lani

Autor: Alenka Festini

06.06.2010. 22:00
Gostiju 30 posto više nego lani


Kamp je kapaciteta za 3.000 gostiju, a trenutačno ih je u njemu smješteno oko tisuću. Najbrojniji su Nijemci koji čine oko 40 posto ukupnog broja gostiju, a slijede Slovenci, Talijani, Austrijanci, Nizozemci, Hrvati te ostali
Najveći broj predsezonskih gostiju na području grada Paga boravi u kampu Šimuni gdje je trenutačno smješteno oko tisuću gostiju. Najbrojniji su Nijemci koji čine oko 40 posto ukupnog broja gostiju, a slijede Slovenci, Talijani, Austrijanci, Nizozemci, Hrvati te ostali.
Kamp Šimuni kapaciteta je za 3.000 ljudi. Proteže se na 35 hektara, prepun je atraktivnih lokacija za smještaj kampera, kamp prikolica, šatora i mobilnih kućica, a parcele se razlikuju po veličini i opremljenosti. Raspolaže i vlastitim smještajnim kapacitetima od 200 mobilnih kućica (za dvije do šest osoba), s grijanjem i hlađenjem.
Mobilne kućice
Cijeli je kamp smješten u prekrasnoj borovoj šumi, a uz njega se u duljini od 3 kilometra proteže i atraktivna pješčana plaža. Opremljen je sportskim terenima za tenis, košarku, stolni tenis, mini golf te dječjim igralištima. U kampu se nalaze trgovine, restorani, pizzerije, ribarnica, vinarija, mala tržnica s ponudom voća i povrća. Gostima se nudi niz zabavnih sadržaja, kratkih putovanja te turistički obilasci otoka Paga i okolice. S gostima, a ponajviše s djecom radi 10-ak animatora.
Mnogi gosti znaju reći da je kamp Šimuni grad u malom – kako po ponudi i sadržajima tako i po velikom broju gostiju iz raznih krajeva Europe. Već nekoliko godina ovaj kamp radi svih 12 mjeseci u godini, a ponudom dobro opremljenih mobilnih kućica iskoračio je iz ponude tipičnog kamping smještaja i slijedi novi trend koji zadovoljava sve potrebe luksuznog smještaja u netaknutoj prirodi.
Iako se ova godina zbog recesije smatra jednom od lošijih, u kampu Šimuni se to i ne osjeti.
Kako nam je potvrdila Lana Božović, direktorica marketinga i prodaje kampa Šimuni, ovaj kamp po broju dolazaka i ostvarenih noćenja bilježi porast za oko 30 posto u usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljem.
Jaka animacija
– Od 1. siječnja do 31. svibnja u kampu je boravilo 5.954 gostiju, a oni su ostvarili 26.407 noćenja. U ovom trenutku u kampu je smješteno oko tisuću gostiju što govori da ulazimo u špicu sezone. Naime, pun buking očekujemo već od 15. lipnja, a s punim kapacitetom, prema najavama i rezervacijama, radit ćemo do početka rujna. Izuzetno dobru popunjenost kampa možemo objasniti nizom činjenica. Jedna od njih je što konstantno ulažemo u opremljenost kampa kako bismo njegovu kategorizaciju podignuli na veću razinu. Osim toga jako puno ulažemo u marketing. Do sada smo posjetili nekoliko turističkih sajmova u Europi gdje smo promovirali kamp te se oglašavamo putem raznih Internet portala i specijaliziranih časopisa za kamping. Rezultate rada imamo. No, pred nama je unatoč tomu još puno posla. Cilj je popuniti kapacitete u predsezonskom i posezonskom razdoblju, navela je Božović.
U ovom predsezonskom razdoblju u kampu se jako puno radi na animaciji gostiju. Tako je i tijekom našeg posjeta u kampu bila velika fešta. Uprava kampa dala je ispeći velikog vola na ražnju te je gostima podijelila preko tisuću porcija ukusnog mesa. Naravno, sve je bilo popraćeno glazbom, zabavom te zabavnim spektaklom za najmlađe goste.
U razgovoru s nekolicinom gostiju doznajemo da mnogi od njih u kamp dolaze već nekoliko godina za redom. Ima i onih koji su tu prvi put, a mahom su svi oduševljeni ljepotom i ponudom kampa.