Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Kreće Hrvatska liga?

Autor: Čedo Fabulić

06.06.2010. 22:00
Kreće Hrvatska liga?


Proteklog vikenda Boksački klub Diabolik bio je domaćin mini turnira, odnosno javnog sparinga za uzrast kadeta i mlađih kadeta. Riječ je o borbama mladih boksača koji na taj način stječu dragocjeno iskustvo kao i osnovna pravila ponašanja u ringu. Zanimljivo je da se na koncu borbi ne proglašavaju pobjednici tako da mladi boksači mogu neopterećeno pokazati svoj talenat. Od 20-ak boksača iz BK Salon, BK Klis te zagrebačkog BK Omega i BK Petar Zrinjski, za BK Diabolik boksali su Jure Vulić, Filip Čačić, Luka Vrbanec, Mislav Rakić i Šime Nekić.
– Našim mladim bokačima, a i ne samo našim ovakvi nastupi puno znače za uigravanje i prave mečeve. Nakon Zadra kroz cijelo ljeto gostovat ćemo na istim ovakvim turnirima u Kutini, Sesvetama i Velikoj Gorici – ističe trener Damir Zrilić.
Novosti iz kluba?
– Mogu reći da nakon 2001., kada je bila posljednji put, od jeseni ponovno kreće Hrvatska seniorska liga. Eto, nedavno smo imali sastanak gdje su klubovi predočili dokumente i samo njih pet ispunjavaju uvjete, a to smo mi, Pula, Rijekla, Sesvete i Vukovar. Ovih dana ponovno ćemo se sastati te obaviti izvlačenje parova i dogovoriti se o sistemu natjecanja – kaže Zrilić.
Što reći, bilo bi to odlično da se Hrvatskoj ponovno dogodi liga. Od 2001., kada je Diabolik bio posljednji prvak, u tom se pogledu nije ništa promijenilo.