Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Ne zna se gdje će biti ured dožupana srpske nacionalnosti

Autor: Nives Rogoznica

06.06.2010. 22:00
Ne zna se gdje će biti ured dožupana srpske nacionalnosti

Foto: Vedran SITNICA



Zadarska županija nastoji osigurati svim svojim budućim i sadašnjim službenicima i dužnosnicima povoljne radne uvjete. Stoga će se i u ovom slučaju postupiti na naveden način, stoji u odgovoru iz Ureda župana
Dopunski izbori za zamjenika župana iz redova srpske nacionalne manjine održavaju se u nedjelju, što znači da bi mandat novoizabranog zamjenika ili zamjenice trebao započeti već sredinom sljedećeg tjedna, nakon objave službenih rezultata, no još uvijek je nejasno koja će uredska prostorija biti stavljena na raspolaganje trećem zamjeniku ili zamjenici župana Stipe Zrilića.
Za ovu funkciju natječe se troje kandidata; nezavisni Nikola Aleksić, Rajka Rađenović iz SDSS-a i Borislav Švonja iz DPS-a. S obzirom da se u kuloarima moglo ćuti kako postoji mogućnost da će na dopunskim izborima izabrani zamjenik ili zamjenica ured dijeliti s jednim od dvoje aktualnih zamjenika; Stankom Zrilićem iz HSLS-a ili Đanijem Bunjom iz HSP-a, pa čak i da je moguće da će biti pregrađen dio Velike vijećnice u zgradi u Ulici Božidara Petranovića 8, od župna Zrilića zatražili smo da u odgovoru na pitanje razjasni sve nedoumice. Pitanje smo uputili 18. svibnja, a kada nakon tjedan dana nije stigao odgovor, 24. svibnja istim pitanjem ponovo smo se obratili Uredu župana.
– Važno je istaknuti da Zadarska županija nastoji osigurati svim svojim budućim i sadašnjim službenicima i dužnosnicima povoljne radne uvjete. Stoga će se i u ovom slučaju postupiti na naveden način. U djelokrugu poslova koji su mi povjereni u sklopu obavljanja službenih dužnosti vezanih za odnose s javnošću, kontakata sa predstavnicima sredstava javnog priopćavanja, te pripreme i prosljeđivanja informacija i podataka vezanih za postavljene novinarske upite nadležnim županijskim službama i tijelima, ne postoji službena obveza odgovaranja na upite koja bi se odnosila na podatke koji nisu uvršteni u Katalog informacija. Stoga vas moram izvijestiti da vaš upit nije u mojoj nadležnosti, te ne raspolažem sa informacijama o pitanjima vezanim za osiguravanje radnih uvjeta budućeg dužnosnika srpske nacionalnosti, odgovorila je Renata Kapitanović, stručna savjetnica u Uredu župana.
Po isteku petnaestodnevnog roka od trenutka prvotnog postavljanja putanja, a tijekom kojeg je po Zakonu o pravu na pristup informacijama „na temelju usmenog ili pisanog zahtjeva tijelo javne vlasti obvezno omogućiti podnositelju zahtjeva pristup informaciji”, Uredu župana uputili smo podsjetnik na što je Kapitanović odgovorila kako je na upit već odgovoreno, te kako je u slučaju ocjene istog neadekvatnim moguće tražiti dopunu. Ipak, s obzirom da su dopunski izbori pred vratima, jasno je kako bi odgovor na traženu dopunu, mogao doći i nakon „useljenja” zamjenika ili zamjenice u svoj ured, gdje god on bio.