Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Stipčević: U utorak ćemo zaključiti priču

Autor: Andrija Dešpoja

06.06.2010. 22:00
Stipčević: U utorak  ćemo zaključiti priču

Foto: Zvonko KUCELIN



Pritisak je prisutan isto koliko u svim utakmicama dosad i mislim da nam to neće biti problem. Uz našu punu dvoranu bit ćemo sigurno na visini zadatka te donijeti Zadru naslov, kazao je Stipčević
Igrači obje momčadi nisu nakon utakmice pokazivali tipične znakove, pa tako Cibonini igrači nisu bili pretjerano sretni znajući da im je još ostalo to učiniti dvaput, ako misle do naslova. S druge strane igrači Zadra nisu bili ni pretjerano tužni, jer imaju još uvijek sve u svojim rukama. Prvi je iz svlačionice izletio Gruzijac Boisa koji je u porazu odigrao ponajbolje u dresu Zadra u posljednje vrijeme. Ugradio je 17 u zadarski 81 poen.
– Bili smo dobri, držali smo se do samog kraja utakmice, no presudio je odličan vanjski šut Cibone. Bila je dobra utakmica, prava finalna – kazao je Boisa i napomenuo kako eventualni pritisak koji će imati Zadrani u utorak u svojoj dvorani, nešto je s čim će se on i njegovi suigrači sigurno znati nositi.
– Pritisak postoji, no to je sastavni dio sporta i ne može se igrati finale bez pritiska. Mi ako mislimo uzeti naslov onda ne smijemo razmišljati o pritisku nego krenuti u četvrtoj utakmici na najbolji mogući način. Moramo pronaći put do pobjede pa ju proslaviti s našim navijačima koji su bili fenomenalni danas.
Za drugog stranca u zadarskoj momčadi, Trenta Plaisteda nije sporno da je Cibona pogodila uglavnom sve što je uputila iza linije 6.25, ali to kao i kod Boise ne sputava njegov optimizam pred četvrtu utakmicu u utorak.
– Odlično su pucali tricu, otvoreni šutovi su im ulazili i kad tako pogađaju, onda je teško igrati protiv njih. Ipak ovo je serija utakmica, a ne samo jedna i zato treba brzo zaboraviti što je bilo te se okrenuti onome što dolazi, a to je utorak u našoj krcatoj dvorani odigrati odličnh 40 minuta te na krilima navijačima doći do toliko željene titule – kazao je Plaisted nakon kojeg je iz svlačionice izašao kapetan Tomislav Ružić.
I on je bio relativno smiren nakon poraza koji je lopticu pritiska prebacio na Zadar. Razlog toj smirenosti je valjda bila nevjerojatna pucačka raspoloženost Cibosa koju je bilo nemoguće zaustaviti.
Tricaški festival Cibone
– Cibona je imala 60 posto za tricu, sve im je ulazilo i nije se jednostavno moglo napraviti nešto više. Unatoč tome odigrali smo jako dobro, pokušali smo ih zaustaviti na sličan način kao i u prve dvije utakmice. Skupili smo se oko reketa te im prepustili vanjsku poziciju, ali ovaj put su pogodili sve. Držali smo se zone dosta dugo baš iz razloga što smo vjerovali da će im stati taj šut, no onda bi nam uzeli napadački skok, pa ponavljali i tu smo izgubili svaku šansu – mišljenja je Ružić, a slično je prokomentirao događanje na parketu Draženovog doma i Rok Stipčević.
– Cibonin tricaški festival je presudio. Vukušić i Bogdanović su stavili svaki po pet trica i teško je bilo parirati tome. Ipak ne treba raditi neke analize nakon ovog poraza, jer nas očekuje četvrta utakmica već u utorak i misli su nam već usmjerene k toj utakmici u kojoj vjerujem da ćemo zaključiti priču – kazao je Stipčević koji vjeruje da će uspjeti unatoč pritisku, u utorak ostvariti tu treću, naslova vrijednu pobjedu.
Pritisak
– Pritisak je prisutan isto koliko u svim utakmicama dosad i mislim da nam to neće biti problem. Uz našu punu dvoranu bit ćemo sigurno na visini zadatka te donijeti Zadru naslov.
Suprotno od svih njih pak razmišljaju članovi Cibone koji su uspjeli održati na životu nade o prvom trofeju ove sezone. Za Marka Tomasa je treća utakmica trajala samo jednu četvrtinu, jer se njegova ozljeda ipak učinila prevelikom preprekom da izdrži do kraja.
– Osjetio sam problem s ahilovom tetivom još na treningu prije utakmice. Pokušao sam igrati, htio sam, ali sam prvu četvrtinu uglavnom prošetao i nije bilo smisla odmagati suigračima na parketu. Ne znam hoću li moći nastupiti u utorak, to će te morati pitati liječnika. Važno je ipak da smo pobijedili i sada treba u Zadru to ponoviti i onda smo puno bliže naslovu – rekao je Tomas kojeg je na pravi način nadoknadio Jamont Gordon čiji je šuterski učinak bio na kraju izražen u obliku 21 poena.
– Konačno je zaigrala cijela momčad, a ne samo Tomas i ja, i to se osjetilo na terenu. Prevladala je naša veća energija koju smo unijeli u utakmicu. Zadar je igrao vrlo pametno, dosta dobro iskorištavao neke svoje prednosti, no ovaj put smo uspjeli pogađati izvana, i to više nas. To nam je nedostajalo u prve dvije utakmice i optimističan sam pred četvrtu utakmicu u Zadru – prvi su dojmovi Gordona na prvu pobjeđuje Cibone u finalnoj seriji, a želja mu je da se to ponovi na Višnjiku u utorak. Ipak svjestan je da atmosfera punog Krešinog doma je velika prednost na Zadrovoj strani.
– Zadar ima ludu atmosferu u svojoj dvorani što se dobro osjetilo i u drugoj utakmici. Vrlo su bučni, navijaju svih 40 minuta, no na nama je da ponovimo ovo izdanje i mislim da imamo dobre šanse da se vratimo u svoju dvoranu na petu utakmicu – prognozirao je Gordon koji je prisutnim novinarima još morao objasniti motive koškanja sa Stipčevićom u posljednjim trenucima utakmice.
– Uštipnuo me, to nisam mogao istrpiti – kratko i jasno će Gordon.