Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Ustrijeljen dok je u jaguaru čekao zeleno na semaforu

Autor: Mario Matana

06.06.2010. 22:00
Ustrijeljen dok je u jaguaru čekao zeleno na semaforu


Nedaleko noćnog kluba Hemingway u skupocjeni auto je sa strane vozača neznanac ispalio nekoliko hitaca. No, Paurević je brzo dao gas i pobjegao, pa je u “sačekuši” samo lakše ranjen, pogođen je u ruku
Leo Paurević (38), nekad pripadnik specijalne policije, a posljednjih godina redar po splitskim diskotekama koji je sakupio dvadesetak kaznenih prijava, lakše je ranjen u nedjelju ujutro, oko 3 sata, kada je na njegov skupocjeni automobil ispaljeno više hitaca, najvjerojatnije iz pištolja.
Paurević se dovezao svojim “jaguarom XF”, vrijednim više od pola milijuna kuna, do križanja Ulice Osmih mediteranskih igara i Sedam Kaštela, stotinjak metara iznad noćnog kluba Hemingway, te je stao čekajući zeleno svjetlo na semaforu. U automobil je sa strane vozača u tom trenutku nepoznati napadač ispalio nekoliko hitaca, no Paurević je brzo dao gas i pobjegao. Tako je u “sačekuši” samo lakše ozlijeđen – pogođena mu je ruka. Sam se odvezao na Hitnu pomoć, gdje mu je pružena liječnička pomoć te je pozvana policija. Na “jaguaru” je u nedjelju ujutro policija obavila očevid te tragaju za počiniteljem, navodno imaju indicije o identitetu napadača.
Paurević je posljednjih godina prijavljivan zbog raznih kaznenih djela, od nanošenja teških ozljeda preko prijetnji do razbojstava. Sudjelovao je i u incidentu koncem 2006. godine ispred automat-kluba u Poljičkoj ulici. Tada je Vicko Rožić zabio nož u vrat Jozi Certi, s kojim se u društvu nalazio Leo Paurević. Certa je nedavno osuđen na zatvorsku kaznu zbog pljačke središta pošte jer je bio logističar za srbijanske kriminalce koji su odnijeli 15 milijuna kuna. Rožiću je pak pomagao umirovljeni pukovnik HV-a Željko Maglov koji također posljednjih godina sakuplja kaznene prijave zbog ovisnosti o drogama. Josip Paurević, Leov brat, “pao” je koncem prošle godine te prije mjesec i pol dana osuđen na tri i pol godine zatvora zbog dilanja heroina.