Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zubaci “ulovili” sedam od devet medalja

Autor: Alenka Festini

06.06.2010. 22:00
Zubaci “ulovili” sedam od devet medalja


U kategoriji seniora i seniorki medalje su osvojili redom svi iz zadarskog “Zubaca” – zlato David Bajlo, srebro Dubravko Pejdo, a broncu Ivan Galzina. U kategoriji seniorki zlato je osvojila Gordana Sikirić, srebro Nada Miletić, a broncu hrvatska reprezentativka Jelena Martinović
U subotu je ŠRD “Orada” iz Paga bilo domaćinom županijskog natjecanja u udičarenju za tri kategorije i to za seniore te seniore U21 koji su lovili štapom iz brodice u paškom akvatoriju te za seniorke, koje su lovile štapom s obale i to na području rta Sv. Nikole. Natjecanju se odazvalo 9 športskih ribolovnih društva – “Orada” iz Paga, “Zubatac” i “Donat” iz Zadra, “Vrsi” iz Vrsu, “Račina” iz Ždrelca, “Podlanica” iz Biograda, “Uligna” iz Kukljice, “Sipa” iz Benkovca te “Iglica” iz Karina. Ukupno je bilo 80 natjecatelja, a natjecateljski dio i vaganje odvijalo se pod budnim okom sudaca Nina Pavaca, Zdenke Dukovac i Đanija Duce.
Nakon završetka natjecanja, od natjecatelja se moglo čuti da ulov nije bio idealan, ali su ipak postignuti solidni rezultate. Razni komentari nisu omeli sudačku ekipu koji su na terasi hotela “Toni” precizno mjerili ulov, a potom objavili rezultate. Najboljima su podijelili medalje.
Na ovom županijskom natjecanju najbolji ulov, a samim time i najviše medalja osvojila je ekipa iz ŠRD “Zubatac”.
Tako su u kategoriji seniora medalje osvojili redom svi iz zadarskog “Zubaca” – zlato David Bajlo, srebro Dubravko Pejdo, a broncu Ivan Galzina. Četvrti je bio svjetski prvak u udičarenju Marko Sikirić, a peti Slavko Štrkalj. U kategoriji seniorki, medaljama su ponovno okrunjene članice “Zubaca”. Zlato je osvojila Gordana Sikirić, srebro Nada Miletić, broncu hrvatska reprezentativka Jelena Martinović. Četvrta je bila Nikolina Kotlar, peta Ardena Bajlo.
U kategoriji seniora U21, zlatnu medalju je osvojio Nino Jukić iz “Zubaca” Zadar, srebro i broncu osvojili su domaćini iz ekipe “Orada” Pag – Mario Stupičić i Filip Bukša.
Ivica Bobić predsjednik ŠRD “Orada” Pag istaknuo je zadovoljstvo natjecanjem. Posebno mu je bilo drago što su od strane natjecatelja i sudaca pohvaljeni paški barkarjoli koji su izuzetno profesionalno vodili kormilo čamaca.
– “Orada” je zadovoljna rezultatima Pažana. Naši Marko Bobić i Oliver Alaburić su treći u županiji u kategoriji seniora ekipno, a u kategoriji seniora U21 ekipni prvaci su Filip Bukša i Mario Stupičić. Našem klubu i Pagu bila je posebna čast biti domaćinom ovog natjecanja, a mi smo se potrudili da posao obavimo dobro i na zadovoljstvo svih, naveo je Bobić.