Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Daničić: Kandidati SDSS-a bit će poznati sljedećeg tjedna

06.06.2011. 22:00
Daničić: Kandidati SDSS-a bit će poznati sljedećeg tjedna


Do 18. lipnja u ponoć političke stranke i nezavisne liste moraju nadležnom izbornom povjerenstvu predati kandidature za vijećnike pripadnike srpske nacionalne manjine u Općinskom vijeću Općine Zemunik Donji. Dvoje vijećnika birat će se na izborima 10. srpnja, istog dana kada će se  održati i izbori za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave. Kako bi njihova kandidatura bila pravovaljana, nezavisni kandidati dužni su, podsjetimo, prikupiti minimalno 100 potpisa podrške birača pripadnika srpske nacionalne manjine koji imaju prebivalište u Općini Zemunik Donji.
Pravovaljane kandidacijske liste u javnim će glasilima biti objavljene 20. lipnja čime službeno počinje izborna promidžba koja traje do 8. srpnja u ponoć kada na snagu stupa predizborna šutnja. Popis biračkih mjesta bit će objavljen najkasnije 1. srpnja do kada su političke stranke dužne odrediti članove biračkih odbora i dostaviti njihova imena nadležnom izbornom povjerenstvu.
Prilikom prošlogodišnjeg pokušaja održavanja dopunskih izora u Zemuniku Donjem, prije nego što je njihovo provođenje spriječeno raspuštanjem Općinskog vijeća, kandidacijsku listu predao je jedino SDSS, a tada su kandidati za vijećnike bili Rade Graovac i Milorad Kovačević, dok su se kao njihovi zamjenici kandidirali Milenko Rajčević i Sofija Kovačević.
Kandidati na predstojećim izborima bit će, kako je kazao Dragan Daničić, predsjednik Općinske organizacije SDSS-a u Zemuniku Donjem, poznati sljedećeg tjedna.