Izvrstan uvod u nove Glazbene večeri

Slika korisnika admin
Autor: 
Još jedna vrhunska izvedba Zadarskog komornog orkestra

Zadarski komorni orkestar, pod ravnanjem Ivana Repušića, održao je u ponedjeljak u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru koncert

Kao solisti su nastupili Katja Repušić, glasovir i Vedran Kocelj, trublja, a na programu su bila djela Šostakoviča, Haydna i Griega.

Katja Repušić usavršavala se kod uglednih pijanista i pedagoga, a redovito održava solističke recitale. Brojne solističke i koncerte s orkestrima održava diljem Hrvatske. Značajni su njeni koncerti sa Simfonijskim orkestrom Muzičke akademije, Simfonijskim orkestrom HNK Split, Splitskim komornim orkestrom, Zadarskim komornim orkestrom, Simfonijskim puhačkim orkestrom HV-a te Splitskim gudačkim kvartetom.

Od 2001. do 2003. godine bila je zaposlena kao profesor glasovira na Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, a od 2003. godine zaposlena je kao asistent na Odsjeku za glasovir Umjetničke akademije u Splitu.

Vedran Kocelj stalan je član Simfonijskoga orkestra HRT-a, stalan suradnik Cantus ansambla i Hrvatskoga baroknog ansambla. Redovito snima za potrebe Hrvatskoga radija, a osobito se je istaknuo snimkama Concertina za trublju, gudače i timpane Borisa Papandopula i Serenade za trublju, glasovir, gudače i udaraljke Brune Bjelinskoga.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno