Rasplesano kazalište

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Filip BRALA

UHrvatskom narodnom kazalištu Zadar održana je tradicionalna predstava Zadarskog plesnog ansambla "Večeras plešemo". Rasplesana djeca publici su pokazala ono što su naučili tijekom čitave plesne godine.

Šareni kostimi i mnoštvo djece obilježili su i ovaj plesni kolaž. Mališani su plesali na raznolike teme kao što su ljeto i ljetne radosti.

- Predstava prikazuje presjek onoga što radimo čitavu godinu, kazala je Sanja Petrovski, voditeljica Zadarskog plesnog ansambla dodavši kako je ove godine u predstavi sudjelovalo stotinjak djece.

Plesni kolaž "Večeras plešemo" održan je pod vodstvom pedagoginja i koreografkinja: Sanje Petrovski, Lare Stanin, Martine Ružić, Stošije Zrinski, Tee Kulaš i Stelle Rončević.

 Predstavu su otvorili najmlađi članovi plesnog ansambla koji su pokazali kako plešu morske vile, mornarice, morski vukovi i gusari te su posjetitelje oduševili svojom izvedbom i kostimima.

- Osim plesa obratili smo pozornost i na ritam kao sredstvo izražavanja, što su nam pokazale Tea Kulaš i Stella Rončević. Zanimljiva je bila i izvedba Stošije Zrinski na glazbu Billy Idola, istaknula je Sanja Petrovski.

ZPA je ovom prilikom izveo i jedan dio iz svoje nove predstave "Tropical Society" u koreografiji Stošije Zrinski, a koja će 14. lipnja biti premijerno izvedena u HNK Zadar.

 Kao gošće nastupile su polaznice Glazbene škole Blagoje Bersa, odjela za suvremeni ples. Nastavnica Vlasta Marotti Hrašćanec je sa svojom točkom prikazala svoju verziju animiranog filma "Nebesa", a zapjevale su i profesorica Alma Karmelić i Ljubica Jurlina.

Voditelji plesnog kolaža bili su Jelena Karoglan i Vinko Radovčić, dok su se za kostime pobrinule Andrea Bilosnić i Iva Viskov.

- Djeca me svake godine iznova oduševe, jako su dragi i veseli te sam veoma zadovoljna njihovim plesom, naglasila je Sanja Petrovski, voditeljica Zadarskog plesnog ansambla.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno