Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Borili smo se koliko smo mogli

Autor: Roman Morović

06.06.2013. 22:00
Borili smo se koliko smo mogli

Foto: PIXSELL



“Cibona je zasluženo osvojila naslov prvaka”, priznat će Ive Ivanov. Ipak, ostaje žal što njegovi suigrači i on nisu uspjeli malo zakomplicirati finalnu seriju.
– Prvu utakmicu smo odigrali loše i dobili su nas prilično lako, zbog naših brojnih pogrešaka. U drugoj smo imali fenomenalnu atmosferu na Višnjiku i šteta što to nismo iskoristili i poklonili našoj publici tu pobjedu i još jedan dvoboj na domaćem terenu. U trećoj smo se borili, u nekoliko navrata došli na 3-4 razlike, ali jednostavno više nismo mogli. Cibona je u ovoj seriji bila bolja i moramo joj čestitati.
Zadrani su tijekom cijele sezone kao glavnu snagu isticali obranu. Cibona im je, međutim, u tri utakmice zabila u prosjeku preko 92 poena (84, 92, 101).
– Obrana definitivno nije bila onakva, kako smo se dogovarali. Primili smo puno laganih poena, koje smo morali izbjeći – kaže Ivanov.
Slično kao kapetan razmišlja i Romeo Travis.
– Primili smo previše koševa. Pokušali smo trčati s njima, ali to je njihovo najjače oružje i bili su bolji. Imaju mnogo dobrih igrača i iskoristili su svoje prednosti i naše pogreške. Nekoliko puta smo se vraćali, ali nijednom u potpunosti da im zaprijetimo.
Razočaranje i ponos
Kakav je osjećaj netom nakon završetka sezone?
– Normalno da smo sada razočarani. Nije lijepo izgubiti 3-0 u finalu, ali ove sezone smo napravili dobar posao i možemo biti ponosni na to. Ostvarili smo glavni cilj, ostali u ABA ligi i pobijedili Cedevitu u polufinalu, što prije početka sezone nitko nije očekivao – kaže Ivanov.
Slijedi zasluženi odmor.
– Sada ćemo se malo odmoriti pa vidjeti gdje će tko. Treba složiti dobru momčad za sljedeću sezonu, da se nastavi na ovom putu – zaključio je kapetan.
Romeo Travis bio je vrlo razočaran ishodom finalne serije.
– Osobno, nisam zadovoljan porazom u finalu. Čim sam sišao s aviona prošlog ljeta, rekao sam vam da želim osvojiti prvenstvo i iza toga sam stajao cijele sezone. Vjerovao sam da možemo, ali nažalost, nismo uspjeli. Veliko je razočaranje izgubiti 3-0.
Je li ovo bila vaša posljednja utakmica u dresu Zadra?
– Ne znam. Sačekat ćemo i vidjeti što donosi ljeto.