Za izgradnju kanalizacijske mreže Zemuničani će tražiti europski novac

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

Malom svečanošću jučer je započeo je veliki, povijesni projekt za Zemunik. Riječ je o izgradnji postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda u Općini Zemunik Donji vrijednom oko 6 milijuna kuna. Ekološki pročistač se gradi na Tromilji, na ulazu na brzu cestu od čvora Zadar 2 autoceste A1 - luka Gaženica. Izgradnja će trajati godinu dana.

- Temeljem raspisane javne nabave na međunarodnom natječaju za izvođača radova po Prag proceduri, odabran je kao najpovoljniji ponuđač konzorcij Maib- Sarađen, kazao je načelnik Ivica Šarić.

- Bio je to rudarski, dugotrajni posao koji je napravio naš bivši načelnik Josip Marušić sa svojim timom. Nastavak projekta je izgradnja kanalizacijske mreže s crpnim stanicama u Zemuniku Donjem, Zemuniku Gornjem i Smokoviću. U tijeku je prikupljanje dokumentacije za projekt koji ćemo u konačnici nominirati prema EU fondovima, govori Šarić.

Projekt će, ističe Šarić, doprinijeti očuvanju okoliša, smanjit će se rizik od lokalnih poplava, omogućiti bolje sanitarne uvjete te će pozitivno utjecati na razvoj gospodarstva.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno