Četvrtaši iz Benje učili o morskom otpadu i izrađivali Smećka

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Održana radionica "Male ruke za veliko čisto more"
Radionicu za učenike 4.a razreda OŠ Šimuna Kožičića Benje organizirao je Odjel za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru, a vodili su je studenti diplomskog studija Održivo upravljanje vodenim ekosustavima Jurica Jović, Petra Žitko i Saša Stipanić
Marin GOSPIĆ
Zadarski osnovci na jučerašnjoj radionici u Gradskoj knjižnici Zadar

Kako nastaje morski otpad, kako spriječiti daljnje onečišćenje mora, od čega se sastoji ronilačka oprema i druge zanimljivosti na temu otpada u moru, naučili su zadarski osnovci na jučerašnjoj radionici u Gradskoj knjižnici Zadar.

Radionicu pod nazivom "Male ruke za veliko čisto more" organizirao je Odjel za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru, a vodili su je studenti. Ovo je već peta ovakva radionica koju za učenike provode studenti diplomskog studija Održivo upravljanje vodenim ekosustavima, u sklopu predmeta More i društvo, a jučerašnja tema bila je posebno zanimljiva i aktualna s obzirom na drastičan i stalno rastući problem gomilanja otpada u moru, posebno plastičnoga čija količina je tolika da bi uskoro u moru moglo biti jednako plastike kao i riba.

- Kroz radionicu studenti će upoznati djecu kako nastaje otpad u moru i što sve treba poduzeti da se njegova količina smanji odnosno da se zaustavi takvo onečišćavanje mora, doznajemo od Melite Mokoš, dipl. ing. biologije i ekologije mora s Odjela za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru.

Na jučerašnjoj radionici održanoj u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice sudjelovali su učenici 4.a razreda Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje s učiteljicom Radojkom Simatović, a radionicu su vodili studenti Jurica Jović, Petra Žitko i Saša Stipanić.

- Djeci ćemo kroz kratko izlaganje i prezentaciju približiti problem morskog otpada, a onda će uslijediti kreativni rad kroz tri skupine učenika. Od hamer papira učenici će izrađivati morske životinje, a od raznih vrsta otpada napravit će lik kojeg ćemo nazvati Smećko, kaže Petra Žitko, te dodaje da će djecu upoznati i s ronilačkom opremom, za što će im poslužiti lik ronioca u prirodnoj veličini. Učenici su tako i jučer pokazali da najradije uče kroz zanimljivo osmišljene radionice u kojima izravno sudjeluju i gdje mogu pokazati svoju domišljatost i kreativnost.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno