Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Sezona škrtica i kupaca na bonove

07.06.2018. 12:27
Sezona škrtica i kupaca na  bonove


ZA OVU GODINU TOLIKO O KUHANJU
Eto smo tako polako došli do kraja kuhanja na RTL-u za ovu godinu.  Nažalost Zadranke nisu ušle u samo finale pa nismo mogli navijati za  njih, a ovi drugi su bili svi simpatični pa nam je bilo svejedno tko će  pobijediti. Doduše, bio je jedan par onako malo prepotentan, ali njih je  žiri izbacio u polufinalu, tako da je dalje sve išlo svojim tokom, da ne  kažem tijekom. Zbilja, je li ispravnije reći „dobar tek“ ili možda „dobar tijek“. Ma nema veze. Važno je da ne kažeš „prijatno“, a ako kažeš "u slast“ nekako pomisliš da si u slastičarni i jedeš kolače pa opet to nije  to. Ma nije važno. Važno je samo da su prošla ona vremena kada su polupismene prodavačice i šalterske službenice učile pravopisu umirovljene profesorice hrvatskog jezika kada bi slučajno rekli hiljada umjesto tisuća, jer nesretnice nisu ni znale da je porijeklo riječi tisuća… U  stvari, dosta pametovanja o jeziku. Puno je važnija pamet urednika na  televiziji pa se nadamo da je ovo zadnja sezona onako shizofrenog emitiranja kulinarskog showa – jedne večeri u 20h, druge već u 21.30, a  treće bogami već u 23h. Nadam se da je onaj koji je to određivao na sigurnom mjestu u nekoj ludnici i da RTL sljedeće godine neće praviti  ovakve nebulozne gluposti.


ČUDA POMLAĐIVANJA NA TV- EKRANU
Na „RTL Koccici“ preko dana emitiraju program za djecu. Ponekad  pogledam kada se nađem u blizini televizora i vidim dvije stvari. Ili zanimljive dječje emisije ili grozne crtane filmove u kojima neki roboti  pričaju i rade gluposti. Navečer, kada djeca odu spavati, na tom se programu puštaju dobre humoristične serije, ali i tu ima problema. Iako su  „Bračne vode“, „Svi vole Raimonda“ ili “Malcom u sredini“ vrhunski  producirane serije, a neke su i godinama snimane tako da ih se nakupilo, ipak tih epizoda nema bezgranično puno i, prije ili kasnije, sve  ćemo ih pogledati. U tom slučaju, RTL jednostavno reprizira sve epizode, a pošto ih nismo baš sve uspjeli pogledati, onda to i nije neka nesreća. Nakon što ih ponovno pogledamo, onda RTL krene s reprizom i  treći put. Meni osobno to ne smeta, jer radije gledam tri puta istu epizodu „Bračnih voda“ nego neke gluposti, ali problem je kada se netko  pametan sjeti pretumbati epizode pa emitira danas epizodu broj 64,  sutra broj 35, a prekosutra broj 82. naravno da onda nastane pometnja  jer neki likovi koji su umrli odjednom ožive /Čarli u „2 ipo muškarca“  npr./, neki koji su danas momci i djevojke već sutra imaju pet godina i  sve to stvara nepotrebni kaos.


GDJE SU NESTALE EMISIJE O KUPOPRODAJI NEKRETNINA  I PREUREĐENJIMA?
Primijetili ste da se na tv-ekranima ciklično mijenja sezona emisija o  kuhanju pa o uređenju stana, pa o kupoprodaji kuća… Razmišljajući  malo o tome došao sam do zaključka da su nestale sve one emisije o  preuređenjima i kupoprodajama stanova i kuća. Baš zanimljivo. Par  mjeseci ne možeš upaliti televizor da netko nešto ne preuređuje i ne  prodaje, a onda odjednom sve to nestane kao da su sve već rasprodali i  uredili. Nema više onih blizanaca koji sruše cijeli kuću pa je ponovno  naprave i to sve za tričavih 30-40 tisuća dolara, nema one ženske koja  izbaci sav namještaj i ubaci novi, a što je najžalosnije nema više one  emisije u kojoj jedan kupac ima tri agenta koji ga vode po kućama i  stanovima, a on samo bira i bira. Najbolje je od svega to što se radi o  upravo nevjerojatnim cijenama za naše prilike pa tako obične neke  kućice koštaju po par stotina tisuća funti iako nikome nije jasno što tu  toliko vrijedi.
U stvari, shvatio sam koja je sezona sada aktualna. Sezona škrtica i  kupaca na bonove. Svako malo imamo neke emisije u kojima gledamo  ljude koji štede toaletne papire i slične stvari, ali i neke ljude koji uspiju  skupiti pune blokove nekakvih bonova i onda za to otiđu u market i  dobiju besplatno robe u vrijednosti par tisuća dolara. Moram priznati  da to nikako ne razumijem. Ili sam ja glup, ili naši trgovački lanci nisu  glupi kao ovi američki pa ništa ne daju besplatno. Biće ipak da je ovo  drugo u pitanju… a i malo ovoga prvoga